Hlavní navigace

Paris Hilton přichystala návštěvníkům svých stránek trojského koně

13. 1. 2009

Sdílet

Oficiální stránky mladé celebrity nabízejí uživatelům ke stažení program, který je navržen ke krádežím osobních dat.

Tento dárek od Paris Hilton odhalil prodejce software na ochranu počítače ScanSafe, který prohlásil, že stránky  Parishilton.com (upozorňujeme, že nyní není bezpečné stránky navštěvovat) jsou nebezpečné již od minulého pátku. Návštěvníkům webu se okamžitě po vstupu na stránku zobrazí pop-up okno přesvědčující je o nutnosti stáhnout si daný software kvůli lepšímu zobrazování stránek. Ať už v tomto okně uživatel klikne na „yes" či „no", začne se stahovat škodlivý program Trojan-Spy.Zbot.YETH z jiné webové stránky.

Jakmile je trojský kůň nainstalován, začne krást informace o napadeném uživateli a snažit se instalovat další škodlivý software na počítač oběti.

Stránky Parishilton.com jsou velmi často terčem takovýchto útoků. Útočníky láká velké množství návštěvníků webu mladé atraktivní zbohatlice, která neustále plní stránky světového bulváru.

Tentokrát jde ale opravdový problém, jelikož většina antivirových programů vůbec tohoto trojského koně neidentifikuje jako hrozbu a nebrání mu v činnosti. Při včerejším večerním testu pouze 12 ze 37 testovaných ochranných systému dokázalo identifikovat toto nebezpečí.