Hlavní navigace

PayPal kupuje Fraud Sciences, řešení bude využito i na eBay

4. 2. 2008

Sdílet

Na eBay většina zákazníků platí přes PayPal, který je pro přenos vysokých částek peněz jedním z nejkritičtějších bodů celého obchodu.

Společnost PayPal, provozující stejnojmennou internetovou peněženku, kupuje izraelskou bezpečnostní firmu Fraud Sciences. Chce tak ještě více chránit své zákazníky před zneužitím údajů a zabezpečit jejich platby.

PayPal jako takový pak patří pod největší internetovou aukční síň eBay. Ta před několika měsíci "proslula" útokem hackerů, kteří ukradli osobní údaje několika tisíc zákazníků a zveřejnili je na eBay fóru. Na eBay většina zákazníků platí přes PayPal, který je pro přenos vysokých částek peněz jedním z nejkritičtějších bodů celého obchodu.

Z těchto důvodů chce PayPal i nadále zvyšovat svoji bezpečnost, a kupuje proto izraelskou bezpečnostní firmu Fraud Sciences za 169 miliónů dolarů (v přepočtu asi 3 miliardy Kč), která bude pro PayPal (a samozřejmě i eBay) navrhovat zabezpečení proti útoku počítačových pirátů. Do nově vzniklé divize PayPalu se mimo jiné přesunou i oba zakladatelé a ředitel firmy Fraud Sciences.

Byl pro vás článek přínosný?