Hlavní navigace

PC WORLD 5 2007 – listujeme v Software a Jak na to

Sdílet

Představení obsahu nového vydání našeho časopisu pokračuje stručným popisem rubrik Software a Jak na to. Podívali jsme se na nové WIndows Vista, MS Office 2007 a na další softwarové produkty

CS24

Hlavním tématem rubriky Software je článek Vista proti zbytku světa. Rozebírá výhody a nevýhody jednotlivých operačních systémů, po jeho přečtení se budete lépe orientovat.


Zkrátka: Vista nebo XP? Windows, Mac nebo Linux? A co takhle všechny najednou? Ano, jde to, Nástroje pro vytvoření a následný provoz virtuálních počítačů dnes pokročily natolik, že se vůbec nemusíte omezovat na jediný operační systém.



V článku Media Center zadarmo se dočtete o instalaci a funkcích programu Media Portal.Tato zdarma dostupná aplikace umožňuje sledovat televizní programy, přehrávat hudbu, prohlížet fotografie a ještě mnohem více.


Pokud vlastníte digitální fotoaparát nebo se na jeho pořízení právě chystáte, určitě byste neměli přehlédnout rychlého průvodce vytvořením panoramatických snímků, který vám prozradí jak máte pracovat s fotoaparátem a se kterými zdarma dostupnými programy je tvorba celých snímků jednoduchá.



V tématu Proklatě skladné aplikace vás seznámíme s tím jaké soubory a aplikace si můžete dát na svůj vyměnitelný USB disk tak, abyste s sebou měli vždy vše potřebné po ruce. A které to budou? Zahrnují operační systém, RSS čtečku, Instant Messenger, Office aplikace, E-mail klienta i internetové prohlížeče, nechybí ani nástroje pro zálohování a kryptování souborů. Software, o němž se dozvíte, nebudete muset navíc nikde shánět, protože je k dispozici na našem CD/DVD.

Další čtyři stránky časopisu jsou věnovány Tipům a Trikům. Dozvíte se v nich například jak si lépe zabezpečit své dokumenty, jak přehledně uchováte historii navštívených internetových stránek nebo jak snadno vyměnit písmo v základní šabloně dokumentů Word



Rychlokurz rubriky Jak na to je zaměřen na ovládání programu BBFlashBack, který vám přinášíme na CD/DVD zadarmo. Jedná se o software pro jednoduché vytvoření instruktážního flashového videa. Autor k němu uvádí: Kolikrát v životě jsem řešil situaci, kdy jsem po telefonu navigoval některého svého kamaráda, kde má na svém PC kliknout a co kam napsat. Prostě když to nemůžete na dálku ukázat, pak to není ono.Kdybych tenkrát znal program, který si dnes představíme, pak by naše komunikace vypadala úplnějinak. Řekl bych mu „Počkej deset minut, dám ti na svoje webové stránky video s postupem, jak to udělat,“ a bylo by to. A až dočtete dnešní díl Rychlokurzu, budete to moci udělat také.

Zbývají jen informace o krátkých testech, takže krátce… V samostatných testech popisujeme následující software:

  • FormFiller 3.0 - Univerzální pomocník pro práci s formuláři v elektronické podobě
  • Delphi 2007 for Win32 -Programátorský nástroj pro rychlý vývoj aplikací.
  • Ubuntu Linux 6.06 LTS -Linuxová distribuce vhodná pro uživatele, kteří se s tímto operačním systémem setkávají poprvé.
  • Norton 360 - Zabezpečení počítače pro méně zkušené uživatele.
  • Adobe Photoshop CS3 Extended - Víceúčelový grafický software.

- - Václav Maletínský