Hlavní navigace

PC WORLD 6 2007 - co najdete na DVD a CD

20. 5. 2007

Sdílet

K novému vydání PC WORLDU jsme pro vás znovu připravili DVD a CD disky se zajímavými plnými verzemi programů a her, doplnili jsme ovladače, utility, kancelářské aplikace a další potřebný software

PLNÉ VERZE PROGRAMŮ


True Launch Bar



True Launch Bar je šikovná víceúčelová náhrada standardního panelu Snadné spuštění (Quick Launch bar), tedy té části hlavní lišty (hlavního panelu) Windows, kterou má většina uživatelů v levé dolní části obrazovky vedle tlačítka Start a spouští z ní aplikace jedním kliknutím. True Launch Bar má všechny vlastnosti panelu Snadné spuštění, přičemž k nim přidává řadu vlastních. Umožní zorganizovat pracovní plochu mnohem pohodlněji a účelněji než doposud. K tomu si vypomáhá celou řadou nápaditých plug-inů, jež lze rovněž zdarma stáhnout z internetu. Instalace probíhá zcela běžným způsobem a už na první obrazovce si nepochybně všimnete, že s vámi aplikace komunikuje česky. Lokalizace je tedy samozřejmostí.

Panda Internet Security 2007



Komplexní bezpečnost vašeho počítače pomůže zajistit výkonná aplikace Panda Internet Security 2007. Program je nejen dobrým antivirem, ale nabízí i osobní firewall, antispyware, pomůže vám s problémem zvaným spam... a ještě toho nabídne mnohem více. Vše je spojeno v uživatelsky příjemný nástroj, který dokáže zvládnout i začátečník, ale bude s ním spokojen i profesionál. Panda si udržuje neustále aktualizovanou databázi známých virů, spywaru, červů a dalších škůdců a během práce kontroluje otevírané soubory, e-maily, webové stránky, instant messaging. Jedním ze základních pilířů ochrany je osobní firewall. Ten hlídá veškerý provoz z vašeho počítače do sítě a opačně. Standardně je nastaven tak, že dovoluje vašim programům komunikovat s internetem, ale brání tomu, aby někdo z internetu (nebo počítačové sítě) mohl k vašemu počítači přistoupit. Pokud používáte jako klienta pro internetovou poštu Outlook nebo Outlook Express, Panda se automaticky do tohoto programu integruje. V hlavní liště se pak objeví tlačítka, jimiž ovládáte antispamový systém.

Panda Internet Security 2007 je k volnému použití po dobu tří měsíců. Nezapomeňte tedy pravidelně kupovat PC WORLD – až se bude blížit konec expiračního období, najdete zde možnost prodloužení o další tři měsíce. Celkově získáváte od čísla 12/2006 tento špičkový produkt zdarma na jeden rok.

OpenOffice.org 2.2.0 CZ



OpenOffice.org je plnohodnotný kancelářský balík, který lze zdarma provozovat na všech hlavních operačních systémech a platformách. Obsahuje textový editor Writer, tabulkový procesor Calc, kreslicí nástroj Draw a program pro tvorbu prezentací Impress. Podle celé řady novinek, které tato edice obsahuje, to vypadá, že učinila ve svém vývoji pořádný krok dopředu. Kancelářský balík obsahuje již v základní instalaci výkonný databázový nástroj Open Office Base. Tím se stává naprosto srovnatelným s produkty, vydávanými na komerční bázi. OpenOffice rovněž ukládá soubory do nových formátů – starší formáty jsou samozřejmě podporovány také.


KOMERČNÍ SLEVY

WinDVD 8 Platinum

Software WinDVD Platinum umožňuje přehrávání filmů, video- i audiosouborů v různých formátech. V programu je zabudován UPnP klient a server, proto je podporována práce s příslušnými typy koncových zařízení. Pokud tímto zařízením disponujete, můžete program s výhodou využívat v rámci vaší domácí sítě. Například lze video s veškerými efekty sledovat na velké HDTV obrazovce připojené do sítě, nebo můžete sledovat video distribuované z UPnP serverů (různé hardwarové MPEG/DivX přehrávače, síťové disky aj.). Osmá verze programu WinDVD Platinum zahrnuje podporu dvoujádrových procesorů Intel Core 2 Duo a jejich multimediálních instrukcí. Tato podpora umožňuje především plynulejší přehrávání HD videa, a proto je tento procesor uveden v doporučené konfiguraci. Přehrávač pracuje v operačním systému Windows XP a Windows Vista. Na tento produkt nabízíme slevu, s níž činí cena produktu 1 770 Kč. Ušetříte tak oproti běžnému nákupu 590 Kč!

Delphi for PHP

Na doprovodném DVD/CD tohoto čísla najdete časově omezenou (na 14 dní) zkušební verzi produktu Delphi for PHP. Neomezeně platnou licenci Delphi for PHP si pak můžete objednat ve webovém obchodě společnosti Borland, s.r.o., s adresou http://shop.codegear.cz, s tím, že s každou objednávkou Delphi for PHP podanou do konce června 2007 získáte jako bonus čtvrtletní předplatné časopisu PC WORLD, které můžete buď využít pro sebe, nebo jej někomu věnovat. Stačí během objednávání ve webshopu vložit kód "PC3006World" do komentáře k objednávce. Pokud chcete předplatné někomu věnovat, přidejte do komentáře i poštovní adresu obdarovaného.

Sanctuary Device Scanner

Utilita pro rychlé a jednoduché získání seznamu všech zařízení, které jsou nebo kdykoliv v minulosti byly připojeny k libovolnému počítači v síti. Umožňuje v pravidelných intervalech nebo na vyžádání vybrané počítače kontrolovat. Výstupem je seznam kontrolovaných počítačů a zařízení (podrobný výpis jejich vlastností). Spuštění a konfigurace se provádí z jednoduché konzoly. Kontrolované počítače se specifikují pomocí rozsahu IP adres, seznamu počítačů nebo domény. Získané informace lze exportovat do souboru formátu XML nebo do předpřipravených HTML reportů (seznam zařízení bez rozlišení, rozdělený do tříd a podle typu sběrnice). Prostřednictvím instalovaného agenta (služby Device Sensor) lze proces skenování počítačů automatizovat a plánovat.

Studujte Cisco Networking Academy a vyhrajte – multimediální ukázky

Textová část časopisu PC WORLD je v každém díle doplněna multimediální prezentací učebních textů. Úroveň svých znalostí z dané kapitoly si vždy máte možnost ověřit v testu, který jsme pro vás na DVD/CD připravili. Pak již velmi snadno odpovíte na soutěžní otázku, která je připravena na www.pcworld.cz. Ze správných odpovědí tři vylosujeme a výherce obdrží předplatné časopisu PC WORLD a Wireless-G notebook adaptér od společnosti Linksys.

AUDIO-VIDEO:

Advanced MP3/WMA Recorder 6.5, ASFRecorder 1.1, Aurora MPEG To DVD Burner 4.9.19.5, AVI2ISO 2.08, Ashampoo ClipFisher 1.00, DivX for Windows 6.6, djDecks 0.78, DVD Photo Slideshow Maker 2.0, ImTOO 3GP Video Converter v3.1 (DVD), ImTOO DVD Creator v3.0 (DVD), ImTOO DVD Ripper v4.0, ImTOO MPEG Encoder v3.1 (DVD), K-Lite Codec Pack Full 3.01 (DVD), MP3 To Ringtone, Okoker All Video Converter&Burner Pro 3.5, OpenSebJ 0.41, Photo2DVD Studio 4.9.8.0 (DVD), QuickTime 7.1.6 (DVD), Winamp 5.34 Free Full, wxMusik 0.4.2.2

Advanced MP3/WMA Recorder 6.5



Program Advanced MP3/WMA Recorder umožňuje záznam zvuku z libovolných audio vstupů počítače. Nahrávat lze například pomocí mikrofonu, připojeného CD či kazetového přehrávače a dalších zařízení. Záznam zvuku pořídíte rovněž ze streamovaného internetového vysílání nebo z her, ze softwarových audio přehrávačů a dalších aplikací. Výsledná nahrávka se ukládá přímo do MP3 či WMA souborů.

Okoker All Video Converter&Burner Pro 3.5



Okoker All Video Converter&Burner Pro představuje profesionální nástroj pro převod videa do téměř všech dostupných formátů (AVI, RM, MPEG, DVD, VCD, DivX, WMV atd.). Podporuje dávkové převody a navíc lze s jeho pomocí výsledná videa přímo vypálit na CD nebo DVD.

DOMÁCNOST A KANCELÁŘ:
Actual Transparent Window 4.4, Connection Meter 6.6.5f, Kubik SMS DreamCom 5.63, Chronograph Atomic Time Clock 6.20, Plánovací kalendář 2.0.3, Moffsoft Calculator 2.1.1.30, My Pictures 3D Screensaver 1.1, Notepad++ 4.1, PowerArchiver 2006 9.64, Rainlendar 2.1 Lite, Recepty doma 3.31, Scribus 1.3.3.9 (DVD), SideSlide 2.1.00 b, Total Commander 6.56a, WinOrganizer 4.0 (DVD), YearPlanner 2.5.7 (DVD), Yod'm 3D 1.32, ZipGenius 6.0.3.1127

My Pictures 3D Screensaver 1.1



Spořič obrazovky, který nabízí možnost nainstalovat na stěny předvolených místností vaše oblíbené fotografie nebo obrázky. Takto vytvořenou galerií lze poté procházet a prohlížet si jednotlivá díla.

SideSlide 2.1.00 b



Aplikace, která zvětší využívaný prostor na pracovní ploše systému. Z okrajů desktopu je možno vysouvat pomocné pracovní plochy, na která lze snadno umisťovat další složky nebo zástupce pomocí drag and drop.

KOMUNIKACE:
Bitmeter II 3.5.3, Firefox 2.0.0.3, Flock 0.7.13, Gizmo Project 3.1.0.276, ICQ 6, ICQ BannerKiller 6.0 5352, Internet Explorer 7 CZ (DVD), Windows Live Messenger 8.1 (DVD), NetLimiter 2.0.10 Pro, Netscape 8.1.3 (DVD), Nokia PC Suite 6.83 (DVD), Parental Filter 3.0 (DVD), Pidgin 2.0.0, PRTG Traffic Grapher 6.1.0.757 (DVD), QIP 2005 Build 8020, Skype 3.2.0.145 (DVD), SmartFTP 2.5 Build 1005, Mozilla Thunderbird 2.0.0.0 CZ, Xfire 1.75 Build 26107

ICQ 6



Aktuální verze jednoho z nejpopulárnějších programů pro internetovou komunikaci. Poskytuje rozhraní pro využívání řady služeb, od chatování (on-line rozhovorů) přes odesílání a přijímání e-mailů, distribuci souborů či zasílání SMS zpráv až po internetovou telefonii.

SmartFTP 2.5



Kvalitní FTP klient s uživatelským prostředím podobným Windows Exploreru, které můžete upravit podle svých potřeb. Podporuje možnost současného vícenásobného FTP připojení, kopírování souborů z jednoho vzdáleného zdroje na druhý, ukládání informací o struktuře adresářů do paměti pro opětovné rychlé zobrazení, FTP URL, proxy, obnovení a navázání přerušeného stahování či možnost zobrazení HTML stránek přímo v prostředí klienta.

MULTIMÉDIA:

AnyDVD 6.1.4.3, Ashampoo Burning Studio 7.01 (DVD), Burn4Free 2.9, EximiousSoft Cool Image 2.52, FinalBurner 1.14.0.87, Free Easy CD DVD Burner 1.2.21, Fresh View 7.20, Gadwin PrintScreen 4.0, EximiousSoft GIF Creator 3.65, GIMP for Windows 2.2.13 (DVD), Icy-TV 1.1 (DVD), IrfanView 4.00, Paint.NET 3.07, Picasa 2.7, Pixia 3.3b, PPSee 1.26, SnagIt 8.2.3 (DVD), Viewer n5 5.2.3

Ashampoo Burning Studio 7.01



Software pro snadnou tvorbu a kopírování vlastních DVD, CD, video CD a zvukových CD, umožňující přímé vypalování WAV, MP3, FLAC, WMA a Ogg Vorbis na zvukové CD s automatickou normalizaci hlasitosti zvuku. Možná je i tvorba MP3 CD/DVD.

Free Easy CD DVD Burner 1.2.21



Vypalovací software umožňující kromě jednoduchého vypalování CD a DVD disků nastavení pokročilejších funkcí pro vypalování, které uspokojí i náročnější uživatele. Vypalovat můžete všechny nejběžnější druhy disků, jako datové či audio disky, obrazy z ISO souborů, kopírovat média z disku na disk či grabovat audio CD do formátu MP3 (program nabízí provázanost s databází CDDB).

SYSTÉM:
ATI Catalyst 6.2/7.4 (DVD), NVIDIA 158.18/158.22/93.71/81.98/77.72 (DVD), DiskCheckerXP 6.1, Microsoft .NET Framework 2.0, nLite 1.3.5, PartitionMagic 8.0, R-Drive Image 4.0, Sandra XI Lite SP2, System Mechanic Professional 7.1.5 (DVD), System Up Time Monitor 5.0, Total Uninstall 4.01, XXCLONE 0.58.0

XXCLONE 0.58.0



Aplikace, která je schopna vytvořit přesnou kopii systémového oddílu na samostatně bootovacím oddílu pevného disku. Z něj pak lze v případě nesnází snadno obnovit systémový oddíl včetně nainstalovaných aplikací a nastavení. Před samotným spuštěním zkontrolujte správný cílový oddíl. Po spuštění procesu budou nejprve veškerá data v cílovém oddílu vymazána a teprve potom bude zahájeno kopírování kompletního zdrojového oddílu.

DiskCheckerXP 6.1



DiskChecker slouží k čištění, analýze, kontrole a správě pevných, výměnných a síťových disků. K udržení uvedených zařízení ve výborné kondici můžete využít např. nástroje FolderInfo, který analyzuje obsah vybraného disku nebo složky, DiskCleaner, jenž čistí od nepotřebných souborů a hledá duplicitní soubory, DiskWatcher, který hlídá, aby místo na jednotce nekleslo pod zvolenou hranici, a konečně InternetCache Cleaner umožňující podrobně pracovat s obsahem cache internetového prohlížeče Internet Explorer.

TÉMA DVD – KANCELÁŘSKÉ APLIKACE:
AbiWord 2.4.6, Překladač Britanik 1.1, Contact Card 1.1.0, Cool PDF Reader 1.0, EditPad Lite 6.2.2, Eurotran XP 1.1, FinePrint 5.65 CZ, IncrediMail 5.5.0.2895, Magic Notes 3.4, NotesHolder Lite 1.52, novaPDF 5.0, Tisk obálek a etiket 2.0.0.0, OfficeFIX 5.94 (DVD), Organizér 4.5.0.38 (DVD), Readiris Pro 11.0, Scribus 1.3.3.9 (DVD), Tisk obálek 2.0.0.0 beta, wikidPad 1.9 Beta 2

IncrediMail 5.5.0.2895



Poštovní klient s efektním interaktivním prostředím. Umožňuje doplnění zpráv řadou zajímavých efektů (volba pozadí zprávy, animace, 3D efekty, zvuk, flash, hlavička firemních dopisů, jednoduché přidání ručního podpisu apod.). Můžete předdefinovat vzhled zpráv podle adresáta pro personalizaci pošty. Dále zahrnuje záznamník hlasových zpráv a SmartFind pro vyhledávání e-mailů ve složkách. Podporuje MSN e-mail, Hotmail a SSL připojení.

Organizér 4.5.0.38



Víceuživatelský program obsahující Adresář (kontakty lze řadit do skupin, možný je i export a import kontaktů i z MS Outlooku), Kalendář (jednoduché psaní poznámek, různé druhy zvýraznění, zvukové upozornění, připomínání svátků a výročí), E-mail (odesílání a přijímání e-mailů, řazení do front, časové odesílání), Notes (zapisování poznámek v editoru, vytváření notesů). Organizér dokáže tisknout seznamy, adresní štítky, vizitky, obálky, kalendáře a listy poznámek. Program lze po spuštění minimalizovat do hlavního panelu a nechat spuštěný na pozadí.

K OBSAHU PC WORLDU:

911 Rescue CD 2.0.6 RC, Abíčko 4/2007, AlarmWiz 2.21, Bart PE (DVD), Bionix Wallpaper 5.4.3, CF Minibar 1.700, Coolmon 2.0 beta, Dexpot 1.4, Emovix 0.9, Froggy 2.0.0.1, Iconhider 1.4, Klebezettel NG 2.1.4, MoveIt2 2.63.0.3, Objectdock Freeware 1.5, Outtasight 3.2, pcwMultiBoot 0.1, PcwSIcons2, pcwSPIntegrator 1.1, Peter's Flexible Renaming Ki 1.95, Rainlendar 2.1 Lite, Rainmeter 0.14, Runit 3.3.0, Sizer 3.3, Start Menu Cleaner 1.51, Switch Window 1.0.1, Tclock Light 4.7.2.3, TED Notepad 5.3.1, Ultimate Boot CD for Windows 3.04 (DVD), Vital Desktop 1.4.2, Winbar XP 2007 4.1.5.0, Windows Vista Upgrade Advisor 1.0, Yahoo Widget Engine 3.14, testy uvnitř čísla

Coolmon 2.0 beta



Coolmon je utilita pro zobrazování systémových informací na pracovní ploše. Jedná se o kompaktní a poměrně nenápadný program, který v textovém formátu zobrazuje například vytížení procesoru a paměti, počet aktivních procesů, IP adresu, název počítače a konečně i množství volného místa na disku. Množství a podobu zobrazovaných informací si určujete sami.

Rainmeter 0.14



Utilita Rainmeter zobrazuje na pracovní ploše informace o vašem systému. Dozvíte se tak například zatížení procesoru, množství obsazené fyzické paměti, velikost odkládacího souboru, úroveň zaplnění pevných disků, rychlost downloadu a uploadu u připojení k internetu a také IP adresu vašeho počítače. Po spuštění programu povolíte zobrazování jednotlivých údajů klepnutím pravým tlačítkem myši na ikonku v pravé části hlavního panelu.

ZABEZPEČENÍ:
Ad-Aware SE Personal Edition 1.06, AntiVir Personal Edition 7 (DVD), Browser Hijack Retaliator 4.5.0, FortKnox Personal Firewall 1.0.315, Sunbelt Kerio Personal Firewall 4.5.916, LockNote 1.0.3, NOD32 2.70.32 (DVD), Outpost Firewall PRO 4.0 (DVD), Parental Filter 3.0, PC Tools AntiVirus Free Edition 3.1, Perfect Privacy 2.0, Pop-Up Stopper 3.1.1014, Spybot - Search & Destroy 1.4, SpyEraser 1.5, Spyware Terminator 1.8.7.991, SUPERAntiSpyware 3.7.1018, TrueCrypt 4.3a

PC Tools AntiVirus Free Edition 3.1



Balík programů k ochraně počítače proti virům, červům, trojským koním. Nabízí ochranu v reálném čase, prohledání systému na přítomnost virů, karanténu, automatické aktualizace a ukládání výsledků prohledávání systému do log souboru.

Spyware Terminator 1.8.7.991



Účinný nástroj pro odstranění spywaru ze systému a pro ochranu systému v reálném čase. Program odstraňuje nejen spyware, ale také malware, adware, viry typu hijack a další škodlivé programy. Umožňuje automatické aktualizace virových databází přes internet a nastavení automatické kontroly systému ve stanoveném čase.



DEMOVERZE:
Ankh: Heart of Osiris, Beyond the Red Line, Tajemství mistra Leonarda: Zapovězený rukopis, Dawn of Magic, The Hell in Vietnam, Penumbra: Overture, Rush for Berlin: Rush for the Bomb, Shrek the Third, The Apprentice: Los Angeles, Theatre of War

ČEŠTINY:
Active Desktop Calendar 6.9.070504, Ashampoo Burning Studio 7, Blaze DVD Copy 4.1.0.23, BlueSoleil 3.2.2.8, CCleaner 1.39.502, CDRWin 4.0E, Civilization IV & Civilization IV: Warlords, Clone DVD 4.1.0.23, Color7 Video Converter 8.0.11.8, DiscJuggler 6.0.00.1400, Download Accelerator Plus 8.5.5.5, DAEMON Tools 4.09 X86 a 4.09.01 X86, DVBViewer GE 2.2.5, EDWinXP 1.50, Famous Five 1 - Treasure Island, FastStone Capture 5.3, FastStone Image Viewer 3.2, Free Download Manager 2.3, FlashGet 1.82, ICQ 6 build 5352 a 5354, Internet Download Manager 5.09 build 5, ImTOO 3GP Video Converter 3.1.29 Build 0419, ImTOO DVD to 3GP Converter 4.0.74.0419, ImTOO DVD Creator 3.0.26 B0427, ImTOO DVD Ripper Platinum 4.0.74.0427, ImTOO MPEG Encoder 3.1.29.0427, IncrediMail 5.65 build 2924, jetAudio 7.x, Pán Prstenů – Bitva o Středozem: Vzkříšení černokněžného krále, Magentic build 1200448, Magic Video Converter 8.0.1.18, MyVideoConverter 1.35, Need for Speed: Most Wanted, QIP 2005 build 8020, Winamp 5.3.4.1278 full

VIDEA:
Call of Duty 4: Modern Warfare, Command & Conquer 3: Tiberium Wars, Global Agenda, Clive Barker’s Jericho, Lost Planet, Manhunt 2, Overlord, Sword of the New World: Granado Espada, The Witcher, Tomb Raider: Anniversary Edition

HRY:
ABCgames Cheater, Broken Hearts, CellFactor: Revolution, Kung-fu Master 3D, MHD Simulator 2007, Moorhuhn Kart 3, Moorhuhn Schatzjäger 2, Sauerbraten, S.T.A.L.K.E.R. - Transport Mod, Vroom! Vroom!

CellFactor: Revolution



Pro červnové vydání PC WORLDu jsme pro vás přichystali plnou verzi multiplayerové first person akce CellFactor: Revolution od Artificial Studios. Hra podporuje fyzikální karty AGEIA PhysX, avšak i bez nich si lze vyzkoušet alespoň dvě herní úrovně. Kampaň se odehrává v pěti odlišných prostředích (Proving Grounds, Fueling Station, Reactor Processing Core, Weapons System Control a Storage Facility), v nichž budete bojovat se třemi různými postavami (biskup, člen speciálních Black ops jednotek a ochránce). Bojovníci jsou navíc obdarování schopností manipulovat se všemi okolními předměty (i pomocí psychické síly), na čemž jsou perfektně předvedeny možnosti nových fyzikálních karet.

Výrobce: Artificial Studios
Minimum: CPU 2 GHz, 1 GB RAM, HDD 1 GB, 3D karta 256 MB
Internet: www.cellfactorrevolution.com

Tajemství mistra Leonarda: Zapovězený rukopis



Na DVD si můžete vyzkoušet anglickou hratelnou demoverzi adventury Tajemství mistra Leonarda: Zapovězený rukopis, která se u nás prodává s českou lokalizací. Hra vypráví příběh mladého učně Francesca Melziho, žáka Leonarda da Vinciho, který přijímá od záhadného mecenáše úkol nalézt jeho ztracený rukopis. Motivován nezkrotnou zvědavostí, smyslem pro dobrodružství a především slibovanou tučnou odměnou se mladý malíř vydává na cestu do míst, kde mistr strávil poslední dny svého života, aniž by si uvědomoval důležitost svého poslání a také nebezpečí, kterému se vystavuje. Demoverze obsahuje zhruba hodinovou ukázku úvodní herní části, kde mladý učen v noci navštíví Leonardovu pracovnu a musí vyřešit několik zapeklitých hádanek a puzzlů.

Výrobce: Kheops Studios
Minimum: CPU 900 MHz, 64 MB RAM, HDD 500 MB, 3D karta 64 MB
Internet: www.hypermax.cz/davinci

Dawn of Magic



Množství zuřivých nepřátel a boje, v nichž prýští magie proudem, na vás čekají v hratelné demoverzi fantasy akčního RPG Dawn of Magic od SkyFallen Entertainment. Příběh se odehrává v alternativním středověku, kde se setkáte s nesmrtelnou bytostí Modo, která je ovšem svého daru za své zločiny zbavena a je poslána na zem jako obyčejný smrtelník. V roli hlavního hrdiny se pak buď pokusíte Modovi pomoci najít jeho ztracenou sílu a zničit zemi, nebo mu v tom naopak zabráníte. Hratelná demoverze obsahuje zhruba polovinu prvního herního aktu, což představuje více než pět hodin herního času. Svou postavu z dema lze dokonce převést do plné verze.

Výrobce: SkyFallen Entertainment
Minimum: CPU 1,6 GHz, 512 MB RAM, HDD 600 MB, 3D karta 64 MB
Internet: dom.deepsilver.com

Byl pro vás článek přínosný?