Hlavní navigace

PC World: Nejlepší produkty roku 2010 - finále

3. 1. 2011

Sdílet

Přinášíme exkluzivní žebříček padesáti nejinovativnějších, nejvlivnějších a nejužitečnějších technických zázraků, které podle nás dominovaly trhu informačních technologií a elektroniky v uplynulém roce.

Vážení čtenáři, přinášíme vám exkluzivní žebříček padesáti nejinovativnějších, nejvlivnějších a nejužitečnějších technických zázraků, které podle názoru naší redakce dominovaly trhu informačních technologií a elektroniky v uplynulém roce. Jsou seřazeny i podle toho, jaký prostor jim poskytovala média a jak byla očekávána spotřebiteli na celém světě. Dnes se podíváme na samotné finále - 1. až 10. příčkou v žebříčku!

Produkty, které se umístily na 41. až 50. místě žebříčku:

http://pcworld.cz/hardware/pc-world-nejlepsi-produkty-roku-2010-1-dil-16588

Produkty, které se umístily na 31. až 40. místě žebříčku:

http://pcworld.cz/hardware/pc-world-nejlepsi-produkty-roku-2010-2-dil-16609

Produkty, které se umístily na 21. až 30. místě žebříčku:

http://pcworld.cz/hardware/pc-world-nejlepsi-produkty-roku-2010-3-dil-16610

Produkty, které se umístily na 11. až 20. místě žebříčku:

http://pcworld.cz/hardware/pc-world-nejlepsi-produkty-roku-2010-4-dil-16611

 

1) Google Android 2.2

Světu technologií vládla letos mobilita. Mezi dalšími skvělými produkty ovlivňujícími dění v této oblasti se skvěl jeden nadmíru výjimečný nástup: Google Android. Předpokládá se, že v nejbližší době překonají jím vybavená zařízení na trhu zatím největšího konkurenta, Apple s jeho iOS. Android přináší výkonné aplikace, uhlazené uživatelské prostředí a extrémní přizpůsobivost rozličným  „hostitelským“ mobilním telefonům a tabletům.

Takovou škálu možností, které Android nabízí, iPhone rozhodně nemůže svým uživatelům slíbit. K tomu přidejte flexibilní prohlížeč s podporou Flash 10.1, ovládání celého systému hlasem a neustále se rozšiřující „ekosystém“ kompatibilních programů a aplikací, a dostanete operační systém schopný změnit vyvíjející se mobilní věk.

 

http://code.google.com/intl/cs-CZ/android/

2) Apple iPad

Chvíli jsme přemýšleli, zda tento malý zázrak marketingu á la Steve Jobs nezařadíme na první pozici,  usoudili jsme však, že na českém trhu tento produkt zaznamená největší ohlas až v roce 2011. Nicméně po letech neúspěšných projektů týkajících se tabletů se společnost Apple s iPadem skutečně zapsala do dějin. Se štíhlým designem, skoro desetipalcovým dotykovým displejem, jednoduše ovladatelným rozhraním plným užitečných aplikací a kultovní, až mystickou aurou, je iPad rozhodně z těch projektů, které celosvětový trh IT v roce 2010 ovlivnily nejvíce.

 

 

http://www.apple.com/ipad/

3) Amazon Kindle třetí generace

I přes konzervativní lpění na tradiční vůni papíru museli mnozí z nás dát za pravdu statistikám, které říkají, že uplynulý rok by se dal s trochou nadsázky označit jako rok elektronické knihy. Čtečky knih vybavené E-Ink displeji, u kterých se nekazí oči, se prodávají velice dobře, a jednou z nejprodávanějších je právě Amazon Kindle. Wi-Fi verze tohoto zařízení určená pro online nákupy knih zaujme jednoduchým a odlehčeným designem.

 

 

http://www.amazon.com/Kindle-Wireless-Reader-3G-Wifi-Graphite/dp/B002FQJT3Q

Byl pro vás článek přínosný?