Hlavní navigace

Pět tipů pro lepší soustředění při práci ve Windows - 6.díl

22. 11. 2019

Sdílet

 Autor: pcworld.com
Automatizujte přepínání tmavého režimu, zbavte se vyzařování modrého světla, ztlumte monitory při používání vícemonitorového zobrazení a vůbec vyzkoušejte i další tipy, které vám přinášíme v tomto článku.

Předcházející díl

 

Když se skutečně potřebujete maximálně soustředit na konkrétní úkol, může vám v tom do značné míry pomoci i správné nastavení zobrazení. Ztlumení nebo úplné vypnutí dalších monitorů u vícemonitorového zobrazení, eliminace nepříjemného svícení obrazovky nebo dokonce úplné vypnutí zobrazení v barvách vám pomůže lépe se koncentrovat na konkrétní úkol a minimalizovat námahu očí.

Pokud použijete ty správné nástroje, můžete si ve Windows nastavit takřka ideální zobrazení prakticky s minimem námahy. Vyzkoušejte následujících pět nástrojů a tipů, které vám pomou zlepšit koncentraci!

Automatický zákaz použití dalšího monitoru pro konkrétní aplikace – pokračování

Nyní vytvoříme k tomuto souboru zástupce, který bude vypadat stejně jako standardní ikonka aplikace Steam. Klepněte na pracovní plochu pravým tlačítkem myši a z místní nabídky, která se za okamžik zobrazí, vyberte položku Nový > Zástupce. Následně do pole Zadejte umístění položky: napište řetězec cmd /c „C:\Program Files\Steam\Steam.bat“. Stiskněte tlačítko Další a v dalším okně zadejte název zástupce, například Steam.

Výběr ikonky pro zástupce ve Windows 10

ICTS24

Chcete-li změnit ikonku zástupce, pak na ikonku klepněte pravým tlačítkem myši a z místní nabídky, která se vzápětí zobrazí, vyberte položku Vlastnosti a následně klepněte na tlačítko Změnit ikonu. V dalším kroku se přesuňte do adresáře, v němž máte nainstalován program Steam, a poklepejte na soubor Steam.exe. Doporučujeme vám, abyste si ve stejném okně s vlastnostmi vybrali v rozevírací nabídce Spustit možnost V minimalizovaném okně. Pak totiž po spuštění dávkového souboru neuvidíte okno příkazového řádku.

V každém případě uvidíte ikonku, která vypadá jako standardní ikonka aplikace Steam, kterou máte na ploše až na to, že po jejím spuštění se vypnou přídavné monitory a po skončení aplikace se opět spustí. Další možností je pravé klepnutí pravým tlačítkem myši na tuto ikonku a výběr možnosti, která tuto ikonku přidá do nabídky Start. Zkuste tento tip pro zvýšení dramatičnosti zkombinovat s režimem Steam Big Picture!