Hlavní navigace

Pět tipů pro použitelnější Metro UI ve Windows 8 - 4. díl

8. 4. 2014

Sdílet

 Autor: PCWorld.com
Nové rozhraní označované jako „modern UI" zaznamenalo mezi uživateli ve velké míře negativní reakce. Existují ovšem nástroje a tipy, které dokážou práci s novým rozhraním zefektivnit a zatraktivnit. Některé z nich vám představíme v tomto článku.

Nové uživatelské rozhraní nazývané „modern UI“ sice možná na pohled vypadá hezky, nicméně pokud v tomto prostředí chcete něco udělat, záhy zjistíte, že nad klasickou pracovní plochu prostě není. Je to skutečně pravda i tehdy, pokud máte a chcete pracovat na dotykovém zařízení, kde má používání rozhraní „modern UI“ daleko větší smysl? Nebo co když prostě jen skutečně chcete namísto pracovní plochy používat nové rozhraní?

 

Předchozí díl

 

Nainstalujte si praktické aplikace pro moderní rozhraní

Windows 8 sice nemají tak rozsáhlou kolekci aplikací, jako mají třeba operační systémy Android nebo iOS, nicméně ty základní programy v ní najdete. Například aplikace Pošta, která je standardní součástí operačního systému Windows 8 je vcelku dobrá a podle všeho ji bude Microsoft v rámci aktualizací dále vylepšovat. První vylepšené verze se dočkáme s uvedeném Windows 8.1 Update 1, který má být uveden v příštích týdnech.

Aplikace Pošta ve Windows 8.1

Aplikace Lidé je naprosto skvělým nástrojem pro správu kontaktů a prohlížení nejnovějších příspěvků, protože vše máte najednou na jednom místě. Aplikace Hudba vám poslouží pro přehrávání své hudby na místním počítači a stažené hudby. Pro poslouchání streamované hudby pak můžete použít zdarma dostupnou aplikaci Xbox Music. Svoje aplikace pro "modern UI mají i Facebook a Twitter.

Hokejoví fanoušci zase ocení aplikaci Push Hockey, jistě se pobavíte třeba u vtipných videí v aplikaci Fun Videos, za zkoušku stojí přehrávač médií My Media Player. A to všechno je jen pověstný vrchol ledovce, vydařených aplikací pro moderní rozhraní je samozřejmě daleko více.

 

Pokračování

Byl pro vás článek přínosný?