Hlavní navigace

Pět tipů pro úspěšnou kariéru na LinkedIn v roce 2012 - 1. díl

3. 5. 2012

Sdílet

 Autor: © yellowj - Fotolia.com
Sociální síť LinkedIn zaměřená na profesionály, která má po celém světě více než 100 milionů uživatelů, přidala v průběhu roku 2011 řadu zajímavých funkcí. Jak je můžete využít k rozvoji své další kariéry?

„LinkedIn (www.linkedin.com) není jen místem, kde si můžete hledat práci. Jde o nástroj, který vám pomůže vybudovat bohatou síť profesních kontaktů. Můžete rychle navázat spojení s lidmi, s nimiž byste se tváří v tvář mohli setkat jen s obtížemi,“ říká Eve Mayer Orsburnová, CEO ve společnosti Social Media Delivered.

Pět tipů, které vám pomohou na LinkedIn zajistit úspěch v roce 2012:

 

1) Zaměřte se na svůj profil

Nejčastějším omylem uživatelů LinkedIn je, že nemají dostatečně propracovaný profil. Abyste zajistili, že oslovíte maximální počet potenciálních partnerů nebo zaměstnavatelů, musíte jim dát zcela explicitně najevo, kdo jste a co dokážete. Odborníci doporučují co nejvýstižněji shrnout informace o vašem profesním zaměření, tak aby bylo zjevné, komu můžete pomoci a jakým způsobem.

Další častou chybou je neúplné vyplnění profilu – podle Eve Mayer Orsburnové tak vysíláte jasný signál, že máte ve zvyku nechávat věci na půli cesty k dokončení. Dejte si tedy práci a vyplňte všechna požadovaná pole a nezapomeňte na fotografii – ano, skutečně není dobrý nápad použít excitovanou fotografii z návštěvy vaší oblíbené diskotéky.

 

Tipy přinesl sesterský magazín CIO Business World 02/2012.

Byl pro vás článek přínosný?