Hlavní navigace

Pět tipů pro vylepšení profilu Timeline na Facebooku - 2.díl

8. 3. 2012

Sdílet

 Autor: © Jürgen Fälchle - Fotolia.com
Moje historie (v originále Timeline) přichází. Je pouze otázkou času. Přinášíme vám pět tipů, jak tento nový typ profilu vylepšit – a také bonusový tip pro ty, kteří nové profilové rozvržení nesnášejí.

Timeline neboli Moje historie v současné době přichází ke všem uživatelům Facebooku na celém světě. Nové implicitní rozvržení zasáhne v následujících týdnech i váš profil – ať se vám to líbí, nebo ne. Slovy klasika: Můžeme o tom vést spory, můžeme s tím nesouhlasit, ale to je tak všechno, co se proti tomu dá dělat.

Následuje pět tipů, jak vylepšit "Svou historii“ a získat z nového typu profilu co nejvíce.

 

1. díl článku: Označte svou mapu

 

2) Vytvořte si originální a bláznivou úvodní fotografii

Zajímavý nápad: Úvodní fotografie uživatele Facebooku jménem Ivan Marino.

Můžete použít úvodní fotografii zobrazovanou v horní části vašeho nového rozvržení profilu a zkombinovat ji s profilovou fotografií umístěnou v levé dolní části úvodní fotky, čímž lze docílit unikátního vzhledu vašeho profilu. Můžete se inspirovat třeba Ivanem Marinem, který si se svým profilem dal celkem záležet.

Uživatelé použili nové rozvržení profilu k umístění sebe sama také do známých historických či filmových scén nebo vytvoření scény mezi těmito dvěma fotografiemi. Giuseppe Draicchio tedy ve filmu E.T. rozhodně nehrál.

Podobný personalizovaný obrázek si můžete vytvořit také, s využitím Photoshopu a této šablony. (Pro bezplatné alternativy, jako je Gimp, zatím podobná šablona bohužel neexistuje.) K tomu, abyste se dopracovali k podobnému výsledku, kterého dosáhl Giuseppe Draicchio, ovšem stále budete muset vynaložit dost invence a umu.

Pokud je to pro vás stále příliš práce, nemáte Photoshop, nebo v práci s ním nejste zkušení, zkuste použít program Facebook Cover Designer pro operační systém iOS od společnosti Dropico Media nebo vyhledávejte v databázi webů zaměřených na úvodní fotografie, jako je CoverPhotozCover Photo Finder, či Coverize.me.

Byl pro vás článek přínosný?