Hlavní navigace

Pět tipů pro vylepšení profilu Timeline na Facebooku - 3.díl

9. 3. 2012

Sdílet

 Autor: Facebook
Moje historie (v originále Timeline) přichází. Je pouze otázkou času. Přinášíme vám pět tipů, jak tento nový typ profilu vylepšit – a také bonusový tip pro ty, kteří nové profilové rozvržení nesnášejí.

Timeline neboli Moje historie v současné době přichází ke všem uživatelům Facebooku na celém světě. Nové implicitní rozvržení zasáhne v následujících týdnech i váš profil – ať se vám to líbí, nebo ne. Slovy klasika: Můžeme o tom vést spory, můžeme s tím nesouhlasit, ale to je tak všechno, co se proti tomu dá dělat.

Následuje pět tipů, jak vylepšit "Svou historii“ a získat z nového typu profilu co nejvíce.

 

1. díl článku: Označte svou mapu

2. díl článku: Vytvořte si originální a bláznivou úvodní fotografii

 

3) Pochlubte se videem

Jestliže jste natočili skvělé video, které byste rádi nahráli na Facebook nebo už jste ho kdysi sdíleli prostřednictvím starého profilu, proč se ním nepochlubit v rámci profilu Timeline?

K tomu vám stačí jít na profil Timeline, najít video, které chcete zvýraznit, a kliknout na ikonku hvězdičky v pravém horním rohu. Box s videem se poté zvětší a umístí (horizontálně) do centra stránky, takže nikomu, kdo projíždí vaši minulost, zvýrazňované video neunikne.

 

4) Skryjte z vašeho profilu ztrapňující momenty

Skryjte ztrapňující informace prostřednictvím funkce „Skryto na profilu Timeline“.


Pozitivem profilu Timeline je jednoduchá možnost přístupu ke všem vašim předchozím příspěvkům, fotografiím a komentářům. Negativem je, že Timeline k těmto věcem zjednodušší přístup i ostatním.

CS24

Pokud jste tak ještě neučinili, měli byste prohlédnout svůj Timeline profil, zda je všechen nepříjemný a ztrapňující obsah skryt. Nejjednodušší způsob, jak se něčeho na profilu zbavit, je ten, že kliknete na tlačítko „Záznamy o aktivitách“ pod vaší úvodní fotografií. Záznamy o aktivitách jsou nástrojem, který funguje jako seznam všech jednotlivých aktivit, které jste kdy na Facebooku provedli.

Napravo od vašich Záznamů o aktivitách je sloupeček, který vám umožňuje prohlížet záznamy po letech, přičemž každý rok rozděluje do měsíců. Vedle tohoto sloupce můžete rozkliknout menu, jehož prostřednictvím lze filtrovat zobrazovanou aktivitu podle typu: fotky, videa, komentáře, příspěvky,  poznámky, skupiny, atd. Pokud ve výběru najdete něco, co byste rádi skryli, klikněte na šedý kroužek zcela napravo od konkrétní aktivity a vyberte možnost „Skryto na profilu Timeline“. Skrývat jednotlivé aktivity však můžete i přímo v rámci profilu Timeline.