Hlavní navigace

Philips a jeho novinky pro rok 2007

Sdílet

Philips na konci dubna představil nové produkty pro letošní rok. Nabídka je poměrně rozmanitá zahrnuje televizory s ...


Philips na konci dubna představil nové produkty pro letošní rok. Nabídka je poměrně rozmanitá zahrnuje televizory s plochou obrazovkou, reproduktory, stolní i přenosné audio a videopřehrávače.
dubnu společnost Philips uvádí na český trh celkem tři nové ploché LCD televizory, jejichž společným jmenovatelem je nejen 107 cm úhlopříčky. Zákazník může podle svých možností vybrat pro něj optimální model s jistotou, že i základní varianta nabízí maximum kvality obrazu a technologií pro tento segment. Nové 42" LCD televize Philips přinášejí nový rozměr domácího kina. Velká úhlopříčka, podpora HD Ready nebo Full HD, technologie zlepšující obraz či HDMI konektory včetně USB patří mezi základní výbavu, kterou nová řada televizí oslovuje velkou skupinu náročných diváků.
Všechny nové televizory Philips jsou kompatibilní s vysíláním ve vysokém rozlišení, a proto nesou označení HD ready. Jeden z modelů se dokonce může pyšnit označením Full HD, což ho předurčuje pro zákazníky, kteří kladou důraz i na sebemenší detail v obraze. HDTV (High Definition TV) představuje digitální technologii záznamu, přenosu a zobrazování televizních programů, která je v průběhu posledních let postupně uváděna ve stále více evropských zemích. Tato technologie nabízí dosud nevídanou kvalitu obrazu, daleko převyšující i kvalitu obrazu současných DVD disků. V porovnání s běžným televizním signálem nabízí formát HDTV dvojnásobný až čtyřnásobný počet obrazových bodů, díky čemuž je výsledný obraz mnohem ostřejší. Všechny prezentované modely disponují standardně antireflexní úpravou obrazovky.
Vlajkovou lodí nových 42palcových LCD televizorů Philips se stává model 42PFL7662D/12. V případě, kdy zákazník vyžaduje výborný obraz bez sebemenších kompromisů, není lepší řešení než tento model. Základem je podpora plného HD rozlišení, takže se televizor honosí nálepkou Full HD (1 920 x 1 080p). Sebemenší detail vám tak na televizoru nemůže uniknout. Televizor je vybaven technologií Pixel Plus HD. Pixel Plus je technologie pro zpracování digitálního obrazu, která zvyšuje počet řádků a pixelů. Výsledkem je vždy obraz ostrý jako břitva, s neuvěřitelnými detaily a hloubkou z jakéhokoli zdroje HD. Dále je vybaven funkcí Dynamic Contrast. Posledním prvkem na cestě za špičkovým obrazem je hřebenový filtr 3D. Samozřejmostí je integrovaný digitální tuner. Výhody DVB-T televize jsou vám tak hned na dosah. Potěší teletext s pamětí na 1 000 stránek pro okamžitý přístup k oblíbeným stránkám. Ze základní výbavy nechybí dva HDMI konektory a USB. Pouhým dodatkem, jen potvrzujícím kvalitu televizoru, je kontrast 5 000 : 1 s jasem na úrovni 500 cd/m2 a reakční dobou 5 ms. Doporučená maloobchodní cena: 59 990 Kč vč. DPH.
Širokoúhlý televizor Philips 42PFL7332 nabízí požitek z více než metrové úhlopříčky za bezkonkurenční cenu. Samozřejmostí je označení HD Ready, takže zákazník není ochuzen o detaily v obraze, což samozřejmě vyžaduje kvalitní zdroj signálu. Proto je tento model standardně osazen hned dvěma HDMI konektory. Nechybí však ani konektor USB, umožňující připojení externího paměťového média. Všechny televize nové řady podporují fotografie ve formátu JPEG, hudbu MP3, videa v MPEG1, MPEG2 či soubory prezentace (ALB). Snadno tak můžete z připojeného flashsdisku přehrát uložené video či hudbu. Kvalitu obrazu s kontrastem 5 000 : 1 a jasem 550 cd/m2 má na starosti technologie Pixel Plus 2 HD. Hladký a plynulý obraz bez trhání pak střeží Digital Natural Motion. Doporučená maloobchodní cena: 47 990 Kč vč. DPH.
V případě vyšších nároků je zajímavou volbou Philips 42PFL7562D s poměrem obrazu 16 : 9. Tento televizor si zachovává prvotřídní vlastnosti předchozího modelu, ale navíc přidává řadu dalších funkcí a specialit. Samozřejmostí jsou dva HDMI konektory a USB port pro multimediální využití. Všechny uživatele jistě potěší interní DVB-T turner, který umožňuje hned využít podstatně vyšší kvalitu digitální televize. Ve všech případech se o výborný obraz stará technologie Pixel Plus 2 HD ve spolupráci s Digital Natural Motion. Reakční doba 5 ms, kontrast 5 000 : 1 a jas 550 cd/m2 jsou další z důvodů, proč tento model poskytuje skvělý obraz.
Domácí kino s technologií Philips Ambisound HTS8100 řešení pro náročné
Společnost Philips uvádí na český trh domácí kino HTS8100 s technologií Ambisound (původní označení SonoWave), které spojuje prostorový zvuk formátu 5.1, reproduktory, zesilovač a DVD/CD přehrávač v jediném zařízení o tloušťce pouhých 13 cm.
Vlastní technologie společnosti Philips Ambisound umožňuje, aby systém HTS8100 poskytoval prostorový zvuk plně ve formátu 5.1 a navozoval tak skvělý zážitek bez nutnosti řešit instalaci a rozmístění reproduktorů a související kabeláže. Technologie Ambisound využívá pět samostatných zesilovačů a celou řadu technologií zpracování zvuku, přesného využití ovladačů a psychoakustických inovací, čímž dosahuje výkonu plnohodnotného prostorového zvuku.
K dosažení maximální kvality a čistoty zvuku využívá technologie Ambisound třípásmový ekvalizér a technologii hlubokých basů DoubleBASS, které společně vytvářejí mezi jednotlivými kmitočty hladký přechod. Systém je vybaven měkkými vysokotónovými reproduktory, jež zaručují čistotu a jasnou reprodukci hlasu a jsou navrženy tak, aby zaručovaly ve středním pásmu maximální výkonnost. Funkce Smart Surround automaticky zajišťuje správné nastavení prostorového zvuku a tím i možnost jeho optimálního vnímání.
Systém HTS8100 je připravený k použití bezprostředně po vybalení z krabice, jen po kratičkém nastavení. Celý systém se dá snadno zavěsit na stěnu pod stávající plochý televizor FlatTV. Jeho jednoduchý, avšak elegantní design obohatí prostředí kteréhokoli domácího kina, bez ohledu na design nebo rozvržení místnosti. Samotné zařízení je určeno k postavení na podstavec nebo k zavěšení na stěnu.
Spojením jedinečného zvukového výkonu se stylovým provedením poskytuje systém HTS8100 ve spolupráci s Faroudja DCDi a obrazovou kvalitou HDMI 1 080p vynikající výsledky ty nejlepší, jakých lze v této třídě dosáhnout. Doporučená maloobchodní cena HTS8100 činí 31 990 Kč.
HTS6600 stylová volba
Vedle systému HTS8100 představuje společnost Philips technologii Ambisound i v novém systému HTS6600. Stejně jako v případě HTS8100 nabízí systém HTS6600 další stylovou a inovativní volbu, která omezuje množství příslušenství a kabelů. Na trh přichází v úhledném svislém provedení jediné skříně se dvěma samostatnými reproduktory a poskytuje skutečně dokonalý zážitek.
Obdobně jako systém HTS8100 je i HTS6600 plný pokročilých funkcí a vlastností. Zvukový výkon je posílen možností ukládat osobní nastavení, technologií Smart Surround, trojpásmovým ekvalizérem či měkkými vysokopásmovými reproduktory. Využívá rovněž technologii DoubleBASS, vysoce výkonné reproduktory a basové reproduktory s vysokým rozsahem, které zaručují jasný a čistý zvuk. Další vlastnosti systému HTS6600 zahrnují HDMI digitální A/V konektory s převodem videa na 1 080i a vynikajícím obrazem. Doporučená maoloobchodní cena je 21 990 Kč.

Přenosné přehrávače

Společnost Philips uvádí na trh novou řadu přenosných DVD přehrávačů, kombinující moderní technologie, univerzálnost použití a jedinečný design. Nová PET řada zahrnuje šest modelů PET 704, 707, 730 se sedmipalcovou (18 cm) obrazovkou, PET830 a PET835 s obrazovkou o úhlopříčce 8,5 palce (21 cm), a PET1030 s obrazovkou o úhlopříčce 10,2 palce (26 cm).
Každý z přehrávačů nové PET řady má svůj osobitý styl v černostříbrném provedení. Hudba a video například ožívají na přehrávači PET730 koncipovaném jako laptop, na modelu PET830 ve stylu tabletu, zatímco PET1030 se svou obrazovkou otočnou o 180 stupňů umožňuje pohodlné sledování prostým otočením a přiklopením displeje. Naprosto unikátní je model PET707, který jako jediný v řadě Philips nabízí sériově dvě obrazovky.
S vestavěnými bateriemi a konektorem USB je celá tato řada ideální volbou pro spotřebitele, kteří hledají ultralehký DVD přehrávač bez obětování funkční výbavy. Přenosné DVD přehrávače Philips rovněž obsahují přípravné prvky pro jejich osazení ve vozidle, takže dokáží zpříjemnit i tu nejdelší cestu.

Audio a video na cestách

Nová řada PET přehrávačů je vybavena stereoreproduktory s výbornou kvalitou zvuku. Každý z přehrávačů je schopen reprodukovat hudbu na discích MP3/WMA-CD, CD a CD-RW. Baterie přehrávačů PET730 a PET830 vydrží přibližně tři hodiny činnosti, přičemž model PET1030 se může pochlubit kapacitou až pět hodin přehrávání. PET704 a 707 vydrží s akumulátorem 2-2,5 hodiny.
Přenosné DVD přehrávače Philips jsou schopné zprostředkovat záznamy z celé škály videodisků, včetně DVD?R, DVD?RW, (S)VCD a MPEG4. Vedle toho si jejich uživatelé mohou vychutnávat jedinečnou čistotu obrazu na LCD obrazovkách s poměrem stran 16 : 9 a vysokým rozlišením. Optimální kvalitu obrazu zaručuje technologie firmy Philips Zero Bright Dot? ta minimalizuje výskyt vadných LCD bodů.
Společnost Philips maximalizovala přitažlivost svých nových DVD přehrávačů jako platformy pro mobilní zábavu také zabudováním tuneru digitální televize. S ním přichází model PET835, jehož uvedení na český trh se chystá v dohledné době. Díky zabudovanému DBV-T pro pozemní digitální vysílání je možné tento přístroj použít k přehrávání volně dostupných digitálních kanálů pouhým připojením ke vhodnému zdroji signálu.
Přehrávače se dodávají s autonabíječkou a držákem do vozu Smart Car Mount. Přehrávač PET830 v provedení tabletu se dodává s držáky na sedadla, disky se do něj vkládají štěrbinou. Lze ho snadno podepřít na stolku pomocí stojánku na jeho zadní straně. Součástí dodávky je rovněž ochranné pouzdro, které chrání robustní šasi i obrazovku přehrávače.
Doporučená maloobchodní cena: PET704: 4 490 Kč
PET707: 7 990 Kč
PET730: 5 990 Kč
PET830: 7 990 Kč
PET1030: 13 990 Kč
Řada DCP zpřístupňuje DVD a videozáznamy z dalších přenosných zařízení.
Sledování DVD a jiných videozáznamů na přenosných zařízeních se stává ještě snadnější, a to díky inovativním přehrávačům Philips řady DCP. Dva nové přehrávače DCP model DCP750 se sedmipalcovou obrazovkou a model DCP850 s úhlopříčkou 8,5" přestavují jedinečnou platformu pro sledování DVD i mnohostrannou základnu, která dokáže přehrávat videa z iPodu společnosti Apple na širokoúhlé obrazovce.
Modely DCP750 a DCP850 obsahují čtečku paměťových karet a umožňují tak prohlížet fotografie nebo video ve formátu MPEG4. Každé zařízení DCP dokáže přehrávat celou škálu médií, včetně formátů DVD-Video, DVD?R, DVD?RW a (S)VCD, stejně jako hudební disky CD.
Tyto kompaktní, lehké a stylové přehrávače se dodávají s autoadaptéry, dokáží tak poskytovat zábavu po celou dobu dlouhých cest. Pokud nejsou přehrávače připojené ke zdroji napájení, dokáží jejich vestavěné dobíjecí baterie dodávat energii po dobu až 2,5 hodiny, což je ideální čas pro přehrání filmu nebo několika televizních programů. Pro vyšší pohodlí dokáží přehrávače během přehrávání nabíjet i připojený iPod. Dálkové ovládání nabízí jednoduchou obsluhu a procházení nabídek, což je pohodlné pro cestování v autě nebo letadle.
Přes svou kompaktní velikost dokáží přehrávače DCP750 a DCP850 zprostředkovat jedinečné zážitky, se zvukem v kvalitě Dolby Digital a dokonalou reprodukcí obrazu díky technologii firmy Philips Zero Bright Dot, která omezuje výskyt vadných bodů LCD obrazovek.
Doporučené maloobchodní ceny:
DCP750: 6 490 Kč
DCP850: 8 490 Kč

Řada Philips GoGear kvalitní audio a video na cestách

Philips uvádí na český trh novou řadu přehrávačů GoGear. Kompaktní přehrávače nabízejí řadu funkcí s přehledným ovládáním, jež podporují formáty MP3, JPEG, WMV a nabízejí FM rádiový tuner.
Přehrávače SA60xx GoGear mají kapacitu pro přehrávání až 16 hodin hudby a čtyř hodin videa kdekoliv a kdykoliv se vám zachce. LCD obrazovka s úhlopříčkou 2,2 palce (5,6 cm) dokáže reprodukovat více než 64 000 barev. Sledování obrazových dat zvýrazňuje okolní polykarbonátové pouzdro s vysokým leskem. Do paměti modelu SA6045 o velikosti 4 GB je možné uložit 2 000 skladeb, 1 000 obrázků, 20 hodin videa nebo odpovídající kombinace těchto druhů dat. Model SA6025 nabízí paměť o velikosti 2 GB, paměť modelu SA6015 má velikost 1 GB.
Přehrávače GoGear SA60xx podporují iniciativu Microsoft PlaysForSure, která poskytuje úplný přístup k více než dvěma milionům skladeb u on-line služeb. Uživatelé si do přehrávače mohou nahrávat i skladby z vlastních zdrojů. Přehrávače jsou připravené k použití ihned po vybalení. K počítači se připojují pomocí rozhraní USB 2.0, jež slouží ke snadnému a rychlému přenosu hudebních skladeb, videosouborů a obrázků. Automatická synchronizace s přehrávačem Windows Media Player pak poskytuje další možnosti.

Kompaktní přehrávače SA21xx, 31xx a 41xx

Pro ty, kdo si na cestách raději užívají hudbu než obraz, je určena řada SA21xx. Modely z této řady nabízejí možnost přehrávání hudby ve formátu MP3 a WMA, disponují rovněž FM tunerem. Díky využití USB Direct lze snadno a jednoduše přenést data z počítače, a to bez využití kabelů. Přístroje z řady SA21xx jsou vybaveny ekvalizérem, díky kterému je možné si vychutnat kvalitní zvuk různých hudebních stylů. Všechny čtyři modely této řady umožňují rovněž pořizovat hlasové nahrávky.
Řada přehrávačů GoGear SA31xx a SA41xx je určena zejména těm, kteří si chtějí na cestách prohlížet fotografie a videa. Obě řady jsou na českém trhu nabízeny ve dvou verzích s označením 15 na konci (paměť 1 GB) a s označením 25 na konci (s pamětí 2 GB). Přehrávače těchto typů zvládnou s jednou sadou baterií až 10 hodin hudby. Dovedou přehrávat hudbu i reprodukovat program FM rádia, ale také nahrávat a přehrávat hlasové záznamy. Ceny přehrávačů se pohybují v rozmezí 1 300 až 5 300 Kč.