Hlavní navigace

Philips Net TV již v dubnu

23. 2. 2009

Sdílet

 Autor:
Philips v dubnu spustí službu Net TV, díky níž se budete moci přes televizi snadno připojit k řadě internetových stránek, mezi nimi YouTube i eBay.

Kombinovat HD televize s přístupem k internetu či k médiím na síti je v poslední době čím dál populárnější. Vlastně je to přirozené, protože připojení k internetu je už dnes běžnou záležitostí a televize mají technicky blízko k počítačovým monitorům, zejména pokud jde o LCD modely. Den co den se v tomto ohlašují nové technologie a spolupráce. Pozadu nezůstává ani Philips.

Ten připravil Philips Net TV, což je zábavní internetové centrum, ke kterému se již od dubna budou moci po internetu snadno připojit majitelé televizí Philips řady 8000, 9000 a také chystaných Philips Cinema 21:9 (více zde). 9000 a Cinema 21:9 mají Wi-Fi bezdrátové připojení, 8000 televize potřebuje ethernetový síťový kabel, ale to by neměl být ve většině míst problém.

Divák může pohodlně jen s dálkovým ovládáním navštívit řadu známých webů, například YouTube, Funspot, TomTom, MeteoGroup, MyAlbum, Netlog, dokonce i eBay, přičemž Philips hodlá další postupně přidávat. Jejich zobrazení na úvodní stránce si také budete moci přizpůsobit.

Proti konkurenčním nabídkám je ihned zřejmá výhoda Net TV v tom, že nabízí skutečně hodně stránek, ne jen YouTube nebo dva tři weby. Philips také upravuje zobrazování textu a ovládání tak, aby to odpovídalo možnostem HD televize a dálkovému ovladači, to znamená, že text musí být zvětšen, aby se na něj dalo dobře dívat ze vzdálenosti 2 až 4 metry, u běžného počítačového monitoru je to naproti tomu 50 cm až jeden metr.

Prohlížet je možné i ostatní stránky a to přes upravený prohlížeč Opera. 


 Philips Net TV