Hlavní navigace

Plazmová televize od Hitachi

1. 4. 2006

Sdílet

Čtyřicet dva palců ve velmi elegantním obalu to je Hitachi 42PD7200 Zájem domácích uživatelů o velkorozměrné...


Čtyřicet dva palců ve velmi elegantním obalu to je Hitachi 42PD7200


Zájem domácích uživatelů o velkorozměrné obrazovky stále roste. Může za to nejen rozšíření nabídky televizorů o ploché displeje, ale i fakt, že ceny těchto produktů již výrazně poklesly. Za mnohem příznivější ceny než v minulosti lze dnes zakoupit i plazmové obrazovky, za které bylo dříve nutné zaplatit řádově statisíce korun. Samozřejmě, že plazmu ani dnes nekoupíte "za hubičku", ale přece jen je cena řádově nižší. Mezi moderní plazmy patří i produkt společnosti Hitachi s označením 42PD7200.
Plazmový televizor Hitachi 42PD7200 představuje zařízení vyšší třídy. Svědčí o tom nejen velmi elegantní design, ale i technologická výbava a skutečně nadstandardní širokoúhlá obrazovka s úhlopříčkou 42" a nativním rozlišením 1 024 x 1 024 bodů. Pokud byste měřili rozměr úhlopříčky v nám bližší měrné soustavě, dospěli byste k úctyhodnému výsledku 106 cm.
Vzhled produktu hodnotíme jednoznačně kladně. Televizor působí elegantně až majestátně, to je ostatně vzhledem k rozměrům obrazu docela logické. Tělo produktu i podstavec jsou stříbrné, stejnou barvu má i dvojice odnímatelných reproduktorů (2 x 12 W), které se nacházejí na bocích zařízení. Pouze několik centimetrů široký rám kolem aktivní zobrazovací plochy je černý.
Pro zajištění co nejlepšího obrazu obsahuje produkt soubor technologií s názvem"Picture Master". Televize proto nabídne obraz s celkovým počtem až 68 miliard barev, ten je v reálném čase upravován tak, aby byl jas a kontrast scény co nejlepší.
Při testech jsme vyzkoušeli signál jak z přehrávače DVD, tak i digitální televizní signál PAL z přijímače DVB-T. Celkově je obraz příjemný. Pro plné využití zobrazovacích schopností plazmy je však mnohem lepší připojit obrazový signál ve vyšším rozlišení, než nabízí zastaralá norma PAL (720 x 576 bodů). Ideální je proto připojit k produktu signál ve formátu HDTV nebo signál z počítače. Pokud se však budete chtít dívat na filmy, nemáte zatím jinou volbu, než sáhnout po nosičích DVD, které obsahují snímky v nízkém rozlišení PAL, popř. NTSC. Až se rozšíří filmy v HDTV (například na nosičích Blu-Ray), bude situace příznivější.
Kromě podpory formátu HDTV se může Hitachi pochlubit i vysokým počtem vstupních konektorů. Na zadní straně lze nalézt HDMI, DVI, VGA, 3x SCART, S-video, kompozitní vstup a výstup (RCA). Zvuk je možné připojit s využitím mnoha konektorů RCA.
Náročné uživatele jistě potěší i motorově řízený otočný podstavec, díky němu je možné s využitím dálkového ovladače plazmu jemně natáčet v horizontálním směru. Navíc plazma nabízí i příjemné obrazovkové menu, televizní tuner a nadstandardní služby, jako např. rozdělení či zmrazení obrazu, nastavení dynamiky obrazu a zvuku a obdobně.

Hitachi 42PD7200

konektivita, motorově řízený podstavec
pořizovací cena
Cena včetně DPH: 85 500 Kč
K testu zapůjčila firma: Hitachi, www.hitachidigitalmedia.com

Autor článku