Hlavní navigace

Po prohře se Španělskem selhali Češi i ve fotbale virtuálním

29. 3. 2011

Sdílet

Poslední březnovou sobotu proběhla v Praze regionální kvalifikace na mistrovství světa ve fotbalové videohře FIFA 11 na Playstation 3. Na turnaj konaný pod oficiální záštitou FIFA se sjelo více než 300 hráčů, včetně borců z Polska, Německa či Maďarska.

Vítězem celodenního klání se stal polský borec Patrik Urbanek, který musel postupně porazit deset protivníků a postoupil přímo na finálový turnaj MS do Londýna. Tam se utká s ostatními vítězi regionálních kvalifikací o pomyslný Zlatý míč pro nejlepšího virtuálního fotbalistu světa.

CS24

Urbanek se ve finálovém zápase o postup do Londýna utkal s českým reprezentantem Michala Pojerem, oba borci paradoxně nastoupili v dresech londýnské Chelsea FC. David Kozohorský, fotbalový komentátor, který svým slovem provázel jak páteční zápas ČR – Španělsko, tak klíčové zápasy FIWC, se tak zapotil možná více než oba finalisté. Zápas o třetí místo vyhrál Marek Vaculín s Realem Madrid se slovenským hráčem Andrejem Dobošem za Inter Milan (3:2).

Více než 300 hráčů bylo rozděleno do skupin po čtyřech, kde každý hrál s každým vyřazovacím způsobem, a následně do další fáze postupovalo 64 nejlepších, vyhodnocených oficiálním FIWC programem dle počtu bodů a skóre. Z následujících čtyřek bylo po dalších adrenalinových zápasech vybráno 15 nejlepších pro play-off, jež doplnil vítěz maďarské kvalifikace.