Hlavní navigace

Podivný spletenec v ETROM: The Astral Essence

4. 7. 2003

Sdílet

Akční RPG, stolní hra a komix v jednom – mimo jiné…

Jsou projekty, o kterých vážně nevíme, co si myslet – například o včera oznámené akční RPG ETROM: The Astral Essence od vývojářů z italské společnosti P. M. Studios. No uznejte sami – co byste řekli na hru, ve které se dohromady míchají „démoni, nacistické diktatury, inteligentní entity z hlubin časoprostoru, draci, obří mechy, fantastické technologie a starobylé civilizace“? Buď to bude naprostá pecka, nebo mišmaš bez ladu a skladu. To samé jde říci také o „temném příběhu zasazeném do neogotického světa techno-fantasy strředověku“ – může to dopadnout výborně, nebo to budou chaoticky poskládaná klišé ze všech možných žánrů.


Dejme však vývojářům šanci ukázat, co v nich dřímá za talenty. Z herního hlediska to totiž nevypadá až tak špatně – čekají na vás krvavé souboje s ručními či palnými zbraněmi, čarování, transformace do různých podob (dračí rytíř, démon a další), řada dopravních prostředků a mnoho dalších akčně-erpégéčkových prvků. Velkým lákadlem by také měla být nelineární herní struktura a sedm(!) různých zakončení.


ETROM: The Astral Essence by ovšem neměla být jen počítačová hra – již koncem tohoto roku totiž vyjdou pravidla pro stejnojmenné stolní RPG a ve stejnou chvíli spatří světlo světa nulté číslo nového komiksu. Vývojáři holt chtějí vytvořit co nejkomplexnější svět, který se bude prolínat hned několika druhy zábavy. Snad si neušijí z ostudy kabát.