Hlavní navigace

Podzimní novinky Applu v kostce

15. 9. 2021

Sdílet

 Autor: Apple
Nové iPhony, iPady, Apple Watch a dokonce též Fitness+. AirPody zatím nikoliv.

Jedna z událostí podzimu je za námi. Streamovaná konference, na níž Apple ohlásil několik očekávaných novinek, trvala něco přes hodinu. Pokud vám stačí k rekapitulaci toho zásadního pár minut, pusťte se do následujících řádků.

Co se dozvíte v článku
  1. iPhone 13 a iPhone 13 mini
  2. iPhone 13 Pro a iPhone 13 Pro Max
  3. Apple Watch series 7
  4. iPad mini
  5. iPad 9. generace
  6. Apple Fitness+

iPhone 13 a iPhone 13 mini

Bez nových iPhonů by se zářijová akce neobešla. iPhone 13 i jeho menší varianta hodně připomínají své předchůdce, přesto přinášejí několik nepřehlédnutelných vylepšení.

Procesory A15 jsou svižnější, displeje jasnější, výřezy v nich asi o 20 % menší a fotoaparát rovněž doznal změn k lepšímu, především ten širokoúhlý.

Tím úplně nejzásadnějším je ale výrazně vyšší výdrž baterie a dvojnásobná úložná kapacita. Jejich cena začíná na 729, respektive 829 dolarech a k předobjednání budou od pátku, 17. září.

iPhone 13 Pro a iPhone 13 Pro Max

Modely Pro se tentokrát dočkaly ještě významnějších vylepšení než obyčejné iPhony. Výkonnější baterie, jasnější displej s menším výřezem se týká i jich, Pro modely však mají vylepšené všechny foto objektivy, takže působivější budou jak fotky ze zhoršených světelných podmínek, tak makra.

Displeje obou Pro modelů navíc disponují funkcí ProMotion s proměnlivou obnovovací frekvencí od 10 do 120 Hz. K předobejdnání jsou rovněž od 17. září, za cenu od 999, respektive 1099 dolarů.

Apple Watch series 7

Cena nových chytrých hodinek od Applu začíná na 399 dolarech a mají být ke koupi „později v průběhu podzimu“.

Zdobí je nový design s jemnějšími hranami a displejem roztaženým až k nim, tedy nabízejícím o 20 % více zobrazovacího prostoru než předchozí model, díky čemuž se na něj už vleze plnohodnotná klávesnice. Dle Applu jsou nové Watch také těmi dosud nejodolnějšími.

iPad mini

Oblíbený iPad mini se dočkal zásadní proměny čerpající inspiraci z designu iPad Airu. Pyšní se tenčími okraji, zaoblenými rohy a zabudovaným Touch ID, což jsou změny, které Applu umožnily zvětšit displej na 8,3 palce bez zvětšení samotného zařízení.

Procesor A12 nahradil novější A15, Lightning port zase USB-C a uživatelé mohou počítat s podporou Apple Pencilu druhé generace. Připočtěte také 12 MP fotoaparát na zadní i přední straně a vyšší cenovka 499 dolarů je celkem snadno ospravedlnitelná.

iPad 9. generace

Standardní iPad byl v nové verzi vybaven procesorem A13 Bionic a plně laminovaným displejem True Tone. Pochlubit se může též 12 MP širokoúhlým čelním fotoaparátem s funkcí Center Stage, jinak však v mnohém připomíná předchozí generaci. Cena začíná na 329 dolarech.

příloha_ovladnete_sva_data

Apple Fitness+

Nové Apple Watch jsou dobrou příležitostí k ohlášení nových funkcí služby Apple Fitness+, jejíž součástí budou od 27. září nová cvičení, mezi něž se zařadí například různé typy meditace, pilates či cvičení zaměřená na příchod zimní sezony.

Díky funkci SharePlay bude možné v průběhu podzimu podnikat též hromadná cvičení ve skupinách až 32 účastníků a k tomu všemu Fitness+ přidává podporu pro dalších 15 jazyků/zemí.

Byl pro vás článek přínosný?