Hlavní navigace

Pojďte si s námi zařádit na čtyřkolkách!

1. 12. 2008

Sdílet

Závodní žánr se v dnešní době omezuje především na silniční závody automobilů. Komerční jistota tohoto odv


Závodní žánr se v dnešní době omezuje především na silniční závody automobilů. Komerční jistota tohoto odvětví dává jasný pokyn, kam svůj automobilový simulátor směřovat. Naštěstí se najde i malá skupina odvážlivců unavených stereotypem, kteří chtějí prorazit s něčím neobvyklým. Takovýmto vývojářům my fandíme, a to nás přimělo nahlédnout do kuchyně, kde se vaří poměrně zajímavě vyhlížející Pure. Hra nás zavede do sedmi reálných lokací, nabízejících několik závodních tratí. Nebude se jednat o tradiční závodění, nýbrž si zajezdíme v přírodních krajinách plných překážek a skokánků. Čtyřkolky jsou zajímavým dopravním prostředkem, v počítačových hrách málo využívaným.
Nextgen grafika nás hodlá vtáhnout do dění na monitoru, jak nejlépe to půjde. Vzhledem k prvním screenshotům a slibované náplni titulu to nebude nijak těžké. Adrenalinový základ ve spojení s arkádovým ovládáním dává tušit trefu do černého. Hlavní devizou titulu budou dech beroucí triky prováděné v letu vysoko nad zemí, spojené s rychlou jízdou. Z této skutečnosti lze snadno vyčíst absenci jakýchkoli realistických prvků. Pure hodlá především bavit, nepřibližovat se realitě.
Tratě slibují rozmanitá prostředí se spoustou alternativních cest. Důležitost speciálních pohybů dokazují právě zkratky, kdy některé budou dostupné pouze po splnění určitého triku. Zní to velice zajímavě, ale těžko si lze představit, jak to bude fungovat. Nejspíše se bude jednat o místa normálním skokem nedosažitelná, na než se lze dopravit pomocí pořádně nanitrovaného akrobatického kousku.
Jednotlivé triky budou zařazeny do tří kategorií podle obtížnosti. Nejdříve jsou k dispozici jen ty jednodušší, po jejich zdárném provedení se zpřístupní i ty pokročilejší. Kaskadérské kousky budou klíčovým prvkem hratelnosti, proto se nelze nepozastavit nad číslem dvacet, symbolizujícím počet složitějších triků. K nim se propracujete v průběhu závodu po dosažení určitého bodového ohodnocení.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku