Hlavní navigace

Pokrytí své sítě 3G rozšíří Telefónica O2 s produkty Huawei

7. 10. 2008

Sdílet

Jako dodavatele síťové infrastruktury UMTS si Telefónica O2 vybrala společnost Huawei. Kromě rozšíření pokrytí 3G bude pracovat také na modernizaci stávající 2G sítě.

Jako dodavatele síťové infrastruktury UMTS si Telefónica O2 vybrala ve výběrovém řízení společnost Huawei. Kromě rozšíření pokrytí 3G bude pracovat také na modernizaci stávající 2G sítě."Nyní chceme veškeré výhody vysokorychlostního mobilního internetu nabídnout zákazníkům v co nejvíce českých městech. Proto jsme se rozhodli rozšířit 3G a modernizovat 2G sítě. Pro tento krok jsme si vybrali společnost Huawei, která je jedním z významných dodavatelů produktů v oblasti mobilních sítí," říká Salvador Anglada, generální ředitel a předseda představenstva společnosti Telefónica O2 Czech Republic
Telefónica O2 v současné době jako jediný český operátor poskytuje pokrytí sítí 3G, založené na technologii UMTS/HSDPA v Praze a Brně. Uživatelé v těchto městech se dočkají zvýšení přenosové rychlosti na 3,6 Mb/s již začátkem příštího roku. Do konce roku 2009 plánuje společnost rozšířit signál do 20 až 30 měst České republiky. Během příštích dvou až tří let bude pokryto cca 70 % české populace.
Do konce roku 2010 dojde ve spolupráci s firmou Huawei také k významné modernizaci sítě 2G, která prostřednictvím technologie EDGE umožní zvýšení rychlosti v celé síti GSM na 150-200 kb/s.
Technologie UMTS pro třetí generaci mobilních sítí umožní v první fázi přenosy dat až rychlostí 3,6 Mb/s. V horizontu dalších let je možné zvýšení přenosové rychlosti až na 7,2 Mb/s.

 

Autor článku