Hlavní navigace

Poruchové baterie mají N91 a další telefony Nokia

16. 8. 2007

Sdílet

Čas od času vás informujeme o problémech s přehřívajícími se bateriemi pro notebooky, nejnověji má ale obdobné potíže Nokia. Potíže zasahují i její nový luxusní mobilní telefon N91.

CS24

Potíže padají na hlavu Nokie - urychleně varuje své zákazníky, že u baterií jejich mobilů může dojít k přehřátí. Spolu se společností Finish nabízí výměnu 46milionů baterií vyrobených společností Matsushita (Panasonic).


Vadné baterie byly prodány v širokém okruhu telefonů Nokia od základních (low-endových) typů až po ty nejdražší jako je N91 a E60.

Nokia uvádí, že „ve velmi vzácných případech“ může náhlý zkrat během nabíjení způsobit přehřívání baterií typu BL–5C. Zatím vědí o sto případech, kdy se baterie přehřála, ale nebyla hlášena žádná vážná zranění ani škody na majetku.

Lidé, kterých se to týká, si mohou nechat zdarma baterii vyměnit. Nokia založila má speciální webovou stránku, která obsahuje seznam telefonů s poruchovými bateriemi a popisuje jak mohou zákazníci zkontrolovat, jestli jejich baterie je či není vadná.

Nokia má několik dodavatelů baterií typu BL-5C a dohromady bylo vyrobeno zhruba 300 milionů. Problém je pouze u 46 milionů baterií z továren Panasonicu vyrobených mezi listopadem a prosincem roku 2006. Ujištění Nokie o nezávadnosti baterií jsou sice hezká věc, ale jste-li majitelem novějšího modelu jejího mobilního telefonu, raději se ujistěte, že se nemusíte bát nějakého vzplanutí:

Bližší informace o výměně baterií naleznete na stránkách Nokie.

- - Klára Novotná