Hlavní navigace

Poslední naděje na získání fotografií ze ztraceného mobilu - 2.díl

8. 2. 2016

Sdílet

 Autor: © mikiekwoods - Fotolia.com
Mobilní telefon je sice fuč, ale fotografie pořízené tímto mobilním telefonem ještě pravděpodobně někde přežívají. Závisí ovšem na tom, jak jste měli svůj mobilní telefon nastavený.

Předcházející díl

 

Ztráta či krádež mobilního telefonu je bezesporu nepříjemná záležitost. Pokud jste měli na tomto mobilním telefonu uložena nějaké fotografie, o to víc jeho ztráta zamrzí. Existuje nějaká možnost, jak se dostat alespoň k těmto fotografiím, když je mobilní telefon nenávratně pryč?

Další faktory ovlivňující dostupnost fotografií na cloudu

Ještě je ovšem potřeba zvážit ještě jednu skutečnost: Co když používáte pro ukládání svých fotografií nějakou jinou cloudovou službu, jako je kupříkladu Dropbox? Pokud ano a pokud do svého smartphonu instalovali pro tuto cloudovou službu příslušnou aplikaci, pak je velmi pravděpodobné, že jsou vaše fotky nahrány na této cloudové službě.

Další faktor, který je třeba vzít v úvahu, je ten, že všechny tyto služby ve standardním nastavení nahrávají fotografie pouze tehdy, pokud jsou připojeny k síti pomocí WiFi. Toto nastavení je zde proto, aby vám šetřilo peníze – přece jen mobilní datové služby jsou pomalejší a dražší. Pak tedy je docela možné, že se nedostanete k fotografiím, které byly pořízeny vaším smartphonem jako poslední, protože se ještě nestihly do cloudu nahrát.

Pokud ale vám byl váš mobilní telefon odcizen nebo pokud jste jej ztratili, pak by ztráta vašich fotografií neměla být tím nejdůležitějším problémem. Určitě ve spolupráci s poskytovatelem mobilních služeb či výrobcem mobilního telefonu prověřte, jaké nástroje pro obnovení telefonu máte v přístroji nainstalovány, popřípadě jak to zařídit, aby byl zloději váš mobil takříkajíc k ničemu.

Když se nad tím tak zamyslíte, možná není vůbec špatný nápad ujistit se, že se vaše fotografie na cloud nahrávají ještě před tím, než mobilní telefon ztratíte. Pokud se jedná o smartphone s operačním systémem Android, pak se podle výše uvedeného návodu ujistěte, že se fotografie ze smrtphonu skutečně na cloud nahrávají. Pokud ne, pak na mobilním telefonu prověřte nastavení zálohování, které však jsou pro každý mobilní telefon jiné.

Další možnost spočívá v nastavení účtu pro službu Dropbox ve vašem počítači a následné instalaci aplikace pro cloudovou službu Dropbox na váš mobilní telefon. V nastavení aplikace Dropbox pak nejdete funkci pro nahrávání fotografií z mobilního telefonu s názvem Camera Upload, která je ve výchozím nastavení zapnuta.

Byl pro vás článek přínosný?