Hlavní navigace

Používáte Microsoft Teams? Radujte se, budou rychlejší a chytřejší!

28. 3. 2023

Sdílet

 Autor: Microsoft
Nová verze platformy pro spolupráci, které se často vytýká vysoká náročnost na procesor, bude „dvakrát rychlejší při poloviční spotřebě systémových prostředků“.

Platforma Microsoft Teams, poprvé spuštěná v roce 2017, je pracovní prostor pro spolupráci v rámci Microsoft 365/Office 365, který funguje jako centrální centrum pro konverzace na pracovišti, společnou týmovou práci, videochaty a sdílení dokumentů. Microsoft tvrdí, že aplikace, která byla kritizována za zabírání zdrojů, má 280 milionů uživatelů měsíčně a 1 900 aplikací, které se s ní přímo integrují.

Vyvíjíte už podnikové aplikace s pomocí AI nástrojů?

Microsoft uvedl, že změny v aplikaci Teams ji zrychlují, zjednodušují, zpružňují a zároveň je udělaly chytřejší.

„Naslouchali jsme vaší zpětné vazbě, která vyvrcholila od základu přepracovaným Teams,“ napsal v příspěvku na blogu prezident společnosti pro aplikace a platformy pro spolupráci Jeff Teper.

Podle Tepera je nová aplikace Microsoft Teams navržena tak, aby byla „dvakrát rychlejší a zároveň využívala polovinu systémových prostředků“. Za tímto účelem Microsoft změnil architekturu své platformy a upustil od kombinace vlastního HTML/CSS a dnes již zastaralého AngularJS, na kterém byl Teams původně postaven, a místo toho rozvrstvil Fluent UI na React a přesunul zpracování dat na klientskou datovou vrstvu. Microsoft změnil technologii také na straně hostitele, když přešel z Electronu na WebView2.

Deset obskurních funkcí Windows, které vás ohromí Přečtěte si také:

Deset obskurních funkcí Windows, které vás ohromí

Podle výsledků testů nezávislé srovnávací firmy GigaOm, které poskytl Microsoft, se tak doba potřebná ke spuštění aplikace a připojení ke schůzce snížila na polovinu a také spotřeba paměti klesla na polovinu.

Kromě toho Microsoft zjednodušil správu oznámení, vyhledávání informací a správu zpráv v rámci aplikace Teams tím, že snížila počet kliknutí nutných k přístupu k těmto informacím. Změnil také modely ověřování, synchronizaci a systémech oznámení platformy. To znamená, že zákazníci, kteří používají Teams ve více organizacích nebo účtech, mohou nyní zůstat přihlášeni ve všech a dostávat oznámení bez ohledu na to, který z nich právě používají.

ICTS24

V návaznosti na funkce umělé inteligence, které Microsoft zavedl u své úrovně předplatného Teams Premium, bude nově přepracovaná aplikace Microsoft Teams obsahovat inteligentní rekapitulaci a funkci Copilot for Microsoft Teams, která byla poprvé oznámena na začátku března 2022.

Microsoft očekává, že nový Teams bude veřejně dostupný později v tomto roce, ale komerční zákazníci používající systém Windows již mají přístup k veřejnému náhledu.

Chcete dostávat do mailu týdenní přehled článků z Computerworldu? Objednejte si náš mailový servis a žádná důležitá informace vám neuteče. Objednat si lze také newsletter To hlavní, páteční souhrn nejdůležitějších článků ze všech našich serverů. Newslettery si můžete objednat na této stránce.