Hlavní navigace

Pozor na podzimní aktualizaci Windows 11. Způsobuje problémy s obrazovkou!

12. 9. 2024

Sdílet

 Autor: Depositphotos
Několik uživatelů upozorňuje na problémy s obrazovkou, dle všeho zapříčiněné nejnovější aktualizací Windows 11.

Na obzoru je velká aktualizace Windows 11, která ale zřejmě způsobuje beta testerům různé problémy s obrazovkou. 

Portál MSPoweruser uvádí, že několik uživatelů – jak na fórech podpory Microsoftu, tak na Redditu – si stěžuje na četné problémy s monitorem a displejem od chvíle, kdy začali testovat nejnovější verzi operačního systému Windows 11. 

Podcast magazínu Computerworld

V podcastu se bavíme s lidmi, kteří znají svět ITC a mají o něm co říct. Podcast najdete na všech obvyklých podcastových aplikacích: Spotify, Apple Podcasts, Seznam Podcasty nebo Podbean.

Mezi stížnosti patří například tyto problémy: 

CS24

  • resetování nastavení obrazovky při každém restartu počítače
  • černé obrazovky při použití klávesové zkratky Alt + Tab pro přepínání mezi aplikacemi
  • černé obrazovky a zpoždění při hraní her rozšířených na celou obrazovku. 

Navrhována jsou přitom různá řešení, od kontroly hardwarových kabelů přes aktualizaci ovladačů displeje až po úplnou přeinstalaci celého operačního systému Windows.

Qualcomm by chtěl koupit část trápícího se Intelu Přečtěte si také:

Qualcomm by chtěl koupit část trápícího se Intelu

Pokud máte s nejnovější verzí systému Windows 11 (24H2) problémy související s obrazovkou a vyzkoušeli jste vše bezvýsledně, bude pravděpodobně nejlepší možností vrátit se k předchozí verzi (23H2), dokud Microsoft tento problém nevyřeší. V tomto případě může, ale nemusí návrat k předchozí verzi znamenat přeinstalování Windows.

 

Computerworld si můžete objednat i jako klasický časopis. Je jediným odborným měsíčníkem na českém a slovenském trhu zaměreným na profesionály v oblasti informačních a komunikačních technologií (ICT). Díky silnému zázemí přináší aktuální zpravodajství, analýzy, komentáře a přehledy nejnovejších technologií dříve a na vyšší odborné úrovni, než ostatní periodika na tuzemském trhu.

Obsah Computerworldu je určen odborníkům a manažerům z firem a institucí, kteří se podílejí na rozhodovacím procesu při nákupu ICT technologií. Jednotlivá čísla si můžete objednat i v digitální podobě.