Hlavní navigace

Prahu čeká přechod na digitální vysílání

29. 1. 2009

Sdílet

Přechod na digitální TV vysílání čeká část Pražanů již za tři měsíce. Termín ukončení analogového vysílání ze Žižkova, 30. dubna, potvrdila i jednání s provozovateli celoplošného televizního vysílání.

žižkovský vysílačO podrobnostech přechodu na digitální TV vysílání budou počátkem února Pražané informováni také pomocí speciálního informačního letáku, který bude distribuován do všech poštovních schránek na území Prahy. Celkem jde o cca 600 tisíc výtisků. Kontaktní složku kampaně budou tvořit mobilní prezentační hlídky, které budou v ulicích Prahy od února až do konce dubna. „Podle aktuálního pravidelného průzkumu je o přechodu na digitální vysílání informováno 96 % Pražanů. Z výsledků průzkumu je zřejmé, že je třeba se teď zaměřit především na praktické informace a také pražská specifika, jako jsou například společné televizní antény,“ charakterizoval další fázi kampaně Zdeněk Duspiva. Souhrnné informace o tom, jak přejít z analogového na digitální televizní vysílání, nabízí speciální webová stránka www.digitalne.tv. Proškolení operátoři už od poloviny listopadu zodpovídají dotazy spojené s přechodem na bezplatné telefonní lince 800 90 60 30. Linka je v provozu každý všední den od 8 do 19 hodin.



Koho se vypnutí analogového signálu z vysílače Praha - Žižkov dotkne, odhalí speciální piktogram, který se přímo ve vysílání všech tří celoplošných televizí objeví od 15. února. „Komu se piktogram nezobrazí, má ještě minimálně půl roku čas, než bude v říjnu vypnuto analogové televizní vysílání i z vysílače Cukrák,“ dodal Zdeněk Duspiva. O termínech vypínání analogového vysílání v dalších regionech se mohou občané informovat v unikátní aplikaci na titulní straně serveru www.digitalne.tv, kde se po zadání jména obce dozví všechny relevantní termíny spojené s přechodem.

Byl pro vás článek přínosný?