Hlavní navigace

Pravý londýnský mobil

21. 7. 2009

Sdílet

 Autor:
Kdo má rád atmosféru anglického Londýna s jeho červenými dvoupatrovými autobusy a telefonními budkami, pro toho je určen stylový mobil The London Calling.

Klasické červené telefonní budky „K6 Red Telephone Box“ neodmyslitelně patří k hlavnímu městu Velké Británie. Na druhou stranu jejich služby využívá čím dál méně lidí, mobilní telefony jsou totiž všudypřítomné.

Na zajímavý způsob jak skloubit jejich tradici a atmosféru s moderními technologiemi přišla blíže neupřesněná společnost (Pravděpodobně C&D Wireless) zastupovaná distributorem s příznačným názvem Remember When UK. Mobilní telefon London Calling má vzhled červené londýnské telefonní budky, jinak však nabízí to, co se dá od mobilu čekat - LCD displej s 65000 barvami (naneštěstí s neupřesněným rozlišením), SMS, MMS, GPRS/WAP 2.0 a fotoaparát.

Pravda, nabídka není zrovna největší, žádný dotykový displej či vysokorychlostní přenosy, nicméně většině lidí to stačí a navíc v základní výbavě je 15 atmosférických obrázků na pozadí a nahraná vyzvánění jako God Save the Queen, tedy britská hymna, či Rule Brittania.

Rozměry jsou 10,2x4,3x2,1 cm a hmotnost přibližně 100 gramů. Trojpásmový telefon je možné zprovoznit ve všech evropských sítích. Zatím ještě telefon není skladem, cena je 86 liber (~2600 korun, ~100 euro), pokud o něm máte zájem, sledujte zde.

CS24

The London Calling

The London Calling