Hlavní navigace

Přehled herních notebooků

31. 8. 2009

Sdílet

Na sesterském webu PC World naleznete přehledový test herních notebooků.

Herní a multimediální notebook jsou kategorie, které řada uživatelů považuje za totožné. Když si ovšem uvědomíme, jaké požadavky na notebook klade hráč a jak málo stačí k tomu, aby byl notebook označen jako multimediální, rozdíly jsou obrovské.

CS24

Vždyť za multimediální je často označován již běžný pracovní notebook jenom proto, že do něj výrobce umístil televizní tuner. Proto jsme se rozhodli podívat se v tomto čísle právě na tuto atypickou skupinu notebooků, které rozhodně nepatří mezi nejprodávanější. Je to logické – výkon a výbava totiž vždy něco stojí.

My jsme tentokrát na trhu vybrali trojici notebooků, z nichž dva zastupují v tomto segmentu dobře prodávané značky a ten poslední je naopak brán mezi vybavenými multimediálními a herními notebooky jako určitý standard. Aby se dalo o hraní her rozumně uvažovat, museli mít jednotliví zástupci samozřejmě výkon grafické karty na úrovni karet nVidia 9700/9800 – tedy 512 MB až 1 GB dedikované videopaměti. Celý článek naleznete na webu PC Worldu.