Hlavní navigace

Přehrajte si na Amazon Echo sbírku oblíbených skladeb - 2.díl

20. 5. 2018

Sdílet

Přehrávejte si pomocí asistentky Alexa skladby ze svých sbírek i po skončení služby Amazon Music Storage.

Předcházející díl

 

Vypnutí služby Amazon Music Storage naštěstí neznamená, že byste už nijak nemohli přehrávat svou vlastní sbírku skladeb. Pro přehrávání skladeb ve formátu MP3 (popřípadě hudby v jiných formátech, jako je například FLAC) na zařízení Echo nebo jiných zařízeních obsahujících asistentku Alexu stále ještě můžete použít Plex nebo My Media Server for Alexa – obě řešení vám umožní streamování skladeb uložených na jiném zařízení. Další alternativou pak je služba s názvem My Pod, která vám umožní uložit skladby na Google Drive.

Možnost číslo 1: Plex Media Server

Pokud si chcete přehrávat své soubory s hudbou na Amazon Echo pomocí služby Plex, pak budete v první řadě potřebovat zařízení, které bude sloužit jako multimediální server, který musí být vždy dostupný a na kterém je možné provozovat multimediální server Plex. Takovým serverem může být domácí počítač (s operačním systémem Windows, MacOS nebo Linux), NAS server, popřípadě Nvidia Shield TV. Služba Plex v současnosti nepodporuje streaming do zařízení s asistentkou Alexa ze serverů Plex Cloud.

Streaming hudby tímto způsobem tedy má oproti službě Amazon Music a dalším službám, které nevyžadují instalaci dovedností Alexy (jako je například Spotify nebo Pandora), několik omezení:

  • Není podporována funkce Whole-home music, a tak můžete hudbu v jednom okamžiku poslouchat pouze z jednoho reproduktoru
  • Službu Plex nelze nastavit jako výchozí aplikaci pro streaming hudby, a tak musíte pro přehrání hudebních skladeb pokaždé použít poněkud upravenou větu typu: „Alexa, ask Plex…“, popřípadě „Alexa, tell Plex…“. Jinými slovy žádáte Alexu, aby požádala či řekla službě Plex o přehrání skladby.
  • Odpovědi na vaše požadavky trvají službě Plex oproti integrovaným službám pro přehrávání hudby o něco déle.
  • U zařízení Echo Show není podporována funkce Album art (zobrazení obrázku alba, k němuž patří přehrávaná skladba).

 

Pokračování

 

Byl pro vás článek přínosný?