Hlavní navigace

Přehrajte si na Amazon Echo sbírku oblíbených skladeb - 5.díl

23. 5. 2018

Sdílet

 Autor: © Cybrain - Fotolia.com
Přehrávejte si pomocí asistentky Alexa skladby ze svých sbírek i po skončení služby Amazon Music Storage.

Předcházející díl

 

Vypnutí služby Amazon Music Storage naštěstí neznamená, že byste už nijak nemohli přehrávat svou vlastní sbírku skladeb. Pro přehrávání skladeb ve formátu MP3 (popřípadě hudby v jiných formátech, jako je například FLAC) na zařízení Echo nebo jiných zařízeních obsahujících asistentku Alexu stále ještě můžete použít Plex nebo My Media Server for Alexa – obě řešení vám umožní streamování skladeb uložených na jiném zařízení. Další alternativou pak je služba s názvem My Pod, která vám umožní uložit skladby na Google Drive.

Možnost číslo 2: My Media pro asistentku Alexa  

Návod pro konfiguraci řešení My Media:

1. Stáhněte si aplikaci My Media for Alexa, spusťte stažený instalační soubor a projděte celým procesem instalace. (Pokud si vyberete, že nechcete po dokončení instalace spustit konzolu My Media for Alexa, pak tento program vyhledejte v seznamu programů a spusťte, abyste mohli dokončit instalaci ve svém internetovém prohlížeči).

2. V konzoli My Media for Alexa klepněte na zelené tlačítko Next, přihlaste se do svého účtu Amazon a na následující stránce vyberte volbu Allow.

3. Když se objeví dotaz, zda chcete automaticky stáhnout ukázku s multimediálním obsahem, pak odpovězte záporně („No“).

4. V levém postranním panelu vyberte položku Watch Folders a následně stiskněte tlačítko Add Folder. Nyní vyberte složku nebo složky, kde máte uloženy své oblíbené skladby.

Konfigurace řešení My Media pro komunikaci s asistentkou Alexa

5. Nainstalujte pro asistentku Alexa dovednost (skill) s názvem My Media, a to buď přímo prostřednictvím webu, nebo vyhledáváním řetězce „My Media“ v sekci Skills mobilní aplikace Alexa.

6. Volitelný krok: Pokud chcete automaticky sdílet seznamy pro přehrávání (playlisty) z iTunes s My Media For Alexa, pak spusťte aplikaci iTunes, přesuňte se do nabídky Preferences. Následně klepněte na záložku Advanced a pak vyberte možnost „Share iTunes Library XML with other applications“. Pak se vraťte do konzoly My Media for Alexa, v levém postranním panelu vyberte položku iTunes Library a následně klepněte na položku Index iTunes Library. Nakonec vyberte složku, v níž jsou umístěny soubory XML (obvykle se jedná u počítačů macOS o složku Users/[uživatelské jméno]/Music/iTunes a u počítačů s OS Windows o složku C:\Users\[uživatelské jméno]\Music\iTunes).

Tak a máte hotovo! Od této chvíle můžete používat řešení My Media pro přehrávání skladeb na zařízení Echo nebo dalších zařízeních s asistentkou Alexa. Níže je uvedeno několik příkladů pro hlasové ovládání ve spojení s řešením My Media:

  • ”Ask My Media to play music by [interpret].”
  • ”Ask My Media to play the album [album] by [interpret].”
  • ”Ask My Media to play the song [skladba] by [interpret].”
  • ”Ask My Media to play my [název seznamu pro přehrávání] playlist.”
  • ”Ask My Media to play [žánr] music.”
  • ”Ask My Media to turn shuffle [on/off].”
  • ”Ask My Media to turn loop [on/off].”

Můžete také samozřejmě říkat výrazy „Next track“, „Previous track“, „Pause“, „Play“ a „Stop“, a to i beztoho, abyste museli nejprve museli říci „ask My Media“.

 

 Pokračování

 

Byl pro vás článek přínosný?