Hlavní navigace

Přehrávač Zune zaplavil obchody v USA

1. 1. 2007

Sdílet

Konkurent přehrávačů iPod od Applu zaplavil obchody ve Spojených státech v polovině listopadu, právě uprostřed př...


Konkurent přehrávačů iPod od Applu zaplavil obchody ve Spojených státech v polovině listopadu, právě uprostřed předvánoční nákupní horečky. Avšak přestože byl vypuštěn na trh jako první z hlavních očekávaných produktů Microsoftu, tedy ještě dříve než Windows Vista a Microsoft Office, analytici nepředpokládají, že by Zune pozici iPodu mezi americkými spotřebiteli nějak ohrozil. Mezi hlavní lákadla nového přístroje (oproti iPodu) patří přijímač FM a bezdrátové schopnosti, které umožňují uživatelům posílat hudbu a další multimédia z jednoho přístroje na druhý. Podle odborníků však paradoxně více ovlivní volbu zákazníků (alespoň v USA) první ze dvou prvků rádio. Microsoft svůj výrobek představil na koncertě v Seattlu, na který se osobně dostavil Bill Gates, který se snažil poukázat právě na bezdrátový přenos dat. Kapacita nového multimediálního přehrávače je 30 GB, přičemž jeho cena se na americkém trhu pohybuje okolo 250 dolarů. Zákazníci Microsoftu mají možnost stahovat hudební soubory ze specializovaného webu Zune Marketplace, fungujícího na podobném principu jako Apple iTunes. Dokonce i ceny jsou srovnatelné jedna skladba vyjde uživatele na 99 centů.
www.microsoft.com

Sony Walkman S700 series

Sony se pokouší se svou novou sérií přehrávačů Walkman zpochybnit nadvládu firmy Apple a jejích iPodů na trhu s přehrávači, a to hlavně díky novým technologiím, které řada S700 využívá a mezi něž patří hlavně systém redukce a rušení nežádoucích hluků. Systém je založen na mikrofonu zabudovaném do sluchátek (což znamená, že bude fungovat pouze s originálně dodanými sluchátky) a je naladěný tak, aby rušil nízkofrekvenční hluk často přítomný v dopravních prostředcích, jako je vlak nebo letadlo. Dva další prvky, které jsou oba nezávislé na sluchátkách, zahrnují "clear stereo" (systém oddělující pravý a levý kanál a zabraňující jejich prolínání) a "clear base", který zlepšuje odezvu basů. Baterie u přehrávačů vydrží až 50 hodin, přístroje dovedou zobrazit obal alba na malém barevném OLED displeji. Paměť se u přístrojů řady S700 pohybuje ve velikostech 1, 2 a 4 GB, v Japonsku stojí mezi 18 000 a 29 000 jeny.
www.sony.com

Pleo vzkřísil dinosaury

Pleo není jen tak obyčejný robotický dinosaurus. Nejen, že pláče, když dostane vynadáno, třese rukou a vrtí ocasem jako pes, ale také díky svému jedinečnému open-source operačnímu systému umožňuje technicky zdatnějšímu uživateli vytvářet stále nová vyjádření pocitů a nové pohyby, které potom může sdílet s jinými majiteli těchto robotů. Pleo byl vytvořen do podoby týden starého Camarosaura, plaza, který v období jury obýval obrovské kapraďové lesy Severní Ameriky, jeho velikost se zhruba rovná velikosti tlusté kočky. Má 6 mikroprocesorů, z nichž hlavní je 32bitový ARM 7, dále to jsou čtyři 10bitové procesory Toshiba a jeden 8bitový čip. Pyšní se také 38 senzorickými čipy, které zaznamenávají příkazy, detekují obraz kvůli vyhodnocení možností pohybu (robot nenarazí do zdi ani nespadne ze stolu) a dále reagují na dotek.
www.ugobe.com

Autor článku