Hlavní navigace

Přenášejte hlas a video pomocí Alexy a Amazon Echo - 1.díl

25. 9. 2020

Sdílet

 Autor: PCWorld.com
Proč byste telefonovali, když na to máte Alexu?

Pokud již patříte mezi šťastné majitele chytrého reproduktoru Amazon Echo a pokud jej již nějakou tu chvíli používáte, pak už jste pravděpodobně zjistili, jak užitečným pomocníkem dokáže tento chytrý reproduktor být. Kromě toho, že umí rozsvítit světla, přehrát hudbu, sdělit předpověď počasí, můžete ovšem zařízení echo použít při realizování telefonních hovorů či videohovorů – a to dokonce i tehdy, když lidí, kterým voláte, žádné zařízení Echo nevlastní.

Pojďme se podívat na to, jak takové telefonování vlastně vůbec funguje:

Která zařízení telefonování podporují?

  • Echo
  • Echo Dot
  • Echo Show
  • Echo Spot
  • Echo Plus
  • Tablety Fire (čtvrtá generace a novější) s nainstalovanou aplikací Alexa
  • Zařízení iPhone, iPad a smartphony s operačním systémem Android a tablety s aplikací Alexa

Jak uskutečním hovor pomocí Alexy?

Ze všeho nejdříve je třeba povolit Alexe přístup k vašim kontaktům. Přesuňte se na svém smartphonu iPhone nebo Android k aplikaci Alexa a v ní klepněte na záložku Calling & Messaging, které se nachází na panelu ve spodní části obrazovky (konkrétně se jedná o druhou ikonku zleva, která má obrázek podobný chatovací bublině). Pokud jste již příslušné oprávnění nepřidělili dříve, dotáže se vás aplikace právě nyní, konkrétně na udělení oprávnění pro přístup k vašim kontaktům a pro registraci vašeho telefonního čísla. (Telefonní čísla je třeba pouze pro identifikaci volajícího. Pokud registraci telefonního čísla nepovolíte, budou se vaše hovory zobrazovat jako volané z neznámého čísla).

Ještě předtím, než budete moci využít Alexu k telefonování, je třeba udělit jí povolení pro přístup k vašim kontaktům.

Jakmile skončíte, budete okamžitě moci telefonovat a posílat zprávy vašim přátelům a členům rodiny vlastnícím zařízení Echo. Ostatně uskutečnění hovoru je stejně tak jednoduché, jako kdybyste Alexu žádali, aby někomu zatelefonovala. Pokud tedy například chcete zavolat své mámě, stačí říci: „Alexa, call mom.“

 

Pokračování

Byl pro vás článek přínosný?