Hlavní navigace

Přenášejte hlas a video pomocí Alexy a Amazon Echo - 2.díl

26. 9. 2020

Sdílet

 Autor: PCWorld.com
Proč byste telefonovali, když na to máte Alexu?

Předcházející díl

 

Pokud již patříte mezi šťastné majitele chytrého reproduktoru Amazon Echo a pokud jej již nějakou tu chvíli používáte, pak už jste pravděpodobně zjistili, jak užitečným pomocníkem dokáže tento chytrý reproduktor být. Kromě toho, že umí rozsvítit světla, přehrát hudbu, sdělit předpověď počasí, můžete ovšem zařízení echo použít při realizování telefonních hovorů či videohovorů – a to dokonce i tehdy, když lidí, kterým voláte, žádné zařízení Echo nevlastní.

A co když osoba, které volám, nevlastní Echo?

Pokud zkoušíte telefonovat komukoliv, kdo vlastní zařízení Echo, pak Alexa automaticky u volaného zajistí vyzvánění (samozřejmě za předpokladu, že volaný je ve své aplikaci Alexa pro příjem hovorů a zpráv přihlášen).

Pokud osoba, které voláte, zařízení Echo nevlastní (nebo je nemá právě zapnuté), pak Alexa buď zavolá na aplikaci Alexa na smartphonu volaného (pokud je aplikace nastavena pro příjem hovorů), nebo vytočí telefonní číslo svázané s volaným. Pokud je u volaného k dispozici více telefonních čísel, pak se Alexa zeptá, které z těchto čísel má vytočit. Pak vyslovte výraz „mobile“ nebo „mobile phone“ a Alexa následně vytočí vámi požadované číslo.

Je možné volat i číslo, které se nenachází v mých kontaktech?

Ano, je možné volat i číslo, které se nenachází ve vašich kontaktech, a to tak, že Alexe nadiktujete požadované telefonní číslo po jednotlivých číslicích (např. příkazem „Alexa, call 1-2-3-4-5-6-7-8-9-0“).

Je možné uskutečnit i mezinárodní volání?

Zařízení Echo je můžete volat v každé zemi, která podporuje funkci Alexa-to-Alexa Calling & Messaging. Volání na pevné linky a mobilní telefony, tj. v případě, kdy nevoláte na zařízení Echo, můžete použít pouze v USA, Kanadě a Mexiku.

Je možné volat jakékoliv telefonní číslo?

Alexa dokáže vytočit naprostou většinu telefonních čísel, ale jsou tu nějaké výjimky, které je vhodné zmínit:

  • Tísňová volání (např. „112“)
  • Audiotextové služby (např. čísla s předčíslími „900“, „905“, „906“)
  • Zkrácené volby (např. „14112“, „14114“)
  • Mezinárodní volání
  • Volání podle písmen

Co když nemám žádné zařízení Echo?

Když se to vezme kolem a kolem, pro telefonování pomocí Alexy vlastně ani žádné zařízení Echo nepotřebujete. Když v mobilní aplikaci otevřete záložku Calling & Messaging, můžete volat jakýkoliv kontakt uvedený v seznamu. Stačí klepnout na jméno osoby, které chcete volat. Pokud vlastníte zařízení Echo, uvidíte v horní části ikonky pro hlasové hovory nebo videohovory. V opačném případě můžete klepnout na některé z čísel, čímž si nastavíte funkci Alexa Calling do režimu vytočení čísla pevné linky nebo čísla mobilního.

Na mobilní telefon nebo na zařízení Echo můžete komukoliv zavolat přímo z prostředí aplikace Alexa.

 

Pokračování

Byl pro vás článek přínosný?