Hlavní navigace

Prestigio uvádí druhou generaci Data Safe a Pocket Drive

8. 8. 2007

Sdílet

Společnost Prestigio uvedla na český a slovenský trh nové verze externích pevných disků Data Safe a Pocket Drive. Oba změnily design a přinášejí oproti přechozím modelům řadu technologických vylepšení.

Prestigio Data Safe II je nástupcem staršího modelu Prestigio Data Safe. Kromě stylového provedení patří k jeho přednostem vysoká kvalita provedení a příznivá cena. Dodává se s 2,5“ pevným diskem s rozhraním Serial ATA, je možno si vybrat kapacity od 40 do 200 GB. Práce s Prestigio Data Safe I je snadná a pohodlná - stačí ho připojit pomocí přiloženého USB kabelu k jakémukoliv počítači a disk je za několik sekund připraven k použití. V operačních systémech Microsoft Windows XP a Vista není třeba instalovat žádný ovládací software. USB kabel se současně postará o napájení, není potřeba žádný externí zdroj.


Další novinkou společnosti Prestigio je externí disk Pocket Drive II. Stejně jako jeho předchůdce nabízí tenký profil a nízkou hmotnost. Přesto je pouzdro dostatečně pevné, aby dobře ochránilo 1,8“ mobilní PATA pevný disk. Díky svým rozměrům 62 x 101 x 12 mm a hmotnosti 110 g najde uplatnění zejména u uživatelů, kteří potřebují mít svá data neustále po ruce a nechtějí být omezeni ani velikostí, ani hmotností.

Oba výrobky by měly být na našem trhu dostupné do konce prázdnin a jejich cena začíná u Prestigio Data Safe II na 2 800 Kč včetně DPH s 40 GB pevným diskem a u Pocket Drive II s 60 GB pevným diskem na 4 500 Kč včetně DPH.

- - Petr Matuska

Byl pro vás článek přínosný?