Hlavní navigace

Přijďte na AWS Cloud Day Prague 2024

Sdílet

 Autor: AWS
Praha se opět chystá hostit jednu z nejvýznamnějších technologických konferencí. AWS Cloud Day Prague, plánovaný na 23. října 2024 v O2 Universum, slibuje poskytnout důležitý vhled do aktuálního stavu a budoucnosti cloudových technologií v regionu.

Letošní ročník AWS Cloud Day Prague přichází v době, kdy se cloudové technologie stávají stále více mainstreamovou záležitostí a pozornost se přesouvá k pokročilejším tématům.

Klíčová témata pro rok 2024:

  1. Generativní AI: S rostoucím významem umělé inteligence se očekává, že toto téma bude hrát ústřední roli. Anu Sharma, Director of Amazon Bedrock Experiences and Tools at AWS, by měla představit nejnovější vývoj v této oblasti.
  2. Cloudová transformace: Letos se očekává posun k sofistikovanějším strategiím digitální transformace.
  3. Bezpečnost a compliance: V kontextu rostoucích kybernetických hrozeb a přísnější regulace bude toto téma pravděpodobně rezonovat více než kdy jindy.

Významní řečníci:

  • Tibor Kolejak, Country Manager of Czech Republic and Slovakia, AWS
  • Lucie Reháková, Head of AML & Fraud Solutions Engineering z Resistant.ai a Klára Starková,Chief Operating Officer, z Moneta Money Bank, které by měly poskytnout pohled na praktické využití AWS technologií

Český kontext

V českém kontextu je zajímavé sledovat, jak se mění přístup firem k cloudu. Zatímco v předchozích letech byl cloud často vnímán jako nástroj pro optimalizaci nákladů, nyní se stává klíčovým činitelem inovací a konkurenceschopnosti.

Tibor Kolejak, Country Manager of Czech Republic and Slovakia, AWS ke Cloud Day Prague dodává: „Účastníci se dozví o nejnovějších cloudových řešeních, která umožňují firmám zavádět inovativní produkty. Cloud computing už v mnoha odvětvích mění způsob řízení podniku a Cloud Day Prague je příležitostí, jak se na to podívat z praktického pohledu a jak si získat konkurenční výhodu.“

CS24

AWS Cloud Day Prague 2024 představuje významnou příležitost pro sledování vývoje cloudových technologií v regionu. Letošní konference slibuje hlubší pohled na pokročilé technologie a jejich praktické využití. Pro technologické nadšence bude tato událost klíčovým zdrojem informací o směřování digitální transformace ve střední Evropě.

Computerworld je mediálním partnerem akce.