Hlavní navigace

Přírůstky v rodině Sony Cyber-shot - T70, T200 a H3

23. 8. 2007

Sdílet

Řada štíhlých fotoaparátů Sony Cyber-shot T se rozrostla o dva vybavené modely T200 a T70, benjamínek H3 je naopak nejmenším ultrazoomem v rodině

CS24

Cyber-shot T200 a T70


Vlajková loď řady - T200 - nabízí své tělo ve třech barvách (stříbrné, černé a červené) a ukrývá výkonný objektiv s 5násobným zoomem, který dokáže ideálně přiblížit vzdálené objekty. Druhou novinkou v rodině Cyber-shot T je štíhlý model T70, který představuje lehce nedonošeného bratříčka modelu T200.

Oba modely disponují novou funkcí „Smile Shutter“, která fotoaparátu umožňuje automaticky reagovat na úsměv. Automatický systém závěrky dokáže rozpoznat, když se fotografovaná osoba usměje a okamžitě ji vyfotí, aniž byste museli stisknout spoušť. Jestliže je v záběru více osob, závěrka cvakne pouze tehdy, když se usměje ta nejdůležitější z nich (určená pomocí dotykové obrazovky). Lze pořídit sekvenci šesti „usměvavých“ snímků bez nutnosti stisknout spoušť.



Pohodlná a přehledná funkce detekce obličeje (Face Detection) automaticky upraví expozici, výkon blesku a další nastavení. Autofokus a pokročilá technologie detekce očí mají zajistit ostré portrétní snímky s přirozenými pleťovými tóny i při velkém přiblížení, za zhoršených světelných podmínek nebo při pohybu fotografovaného objektu.

Novinky v Cyber-shot rodině se od ostatních fotoaparátů liší díky svým velkým dotykovým LCD displejům. Cyber-shot T200 je vybaven 3,5palcovým LCD displejem, displej modelu T70 má 3 palce.

Technologie Sony Double Anti-Blur, která kombinuje optický stabilizátor obrazu Super SteadyShot s vysokou citlivostí (ISO 3200), eliminuje nebezpečí pokažení záběru při fotografování „z ruky“ v interiéru nebo za soumraku bez blesku. Technologie redukce šumu Sony Clear RAW NR potlačuje barevný a jasový šum pro dosažení přirozeně vypadajícího obrazu při nastavené vysoké citlivosti.

U obou modelů doplňuje optiku Carl Zeiss Vario-Tessar (T200 s 5x optickým zoomem, T70 s 3x optickým zoomem) a rozlišení 8,1 efektivních megapixelů výkonný procesor BIONZ vyvinutý firmou Sony. Přidány byly také další možnosti, jak snímky doplnit o zajímavé efekty. Mezi zdokonalené vestavěné funkce pro úpravu snímků nyní patří i „Radial Blur“ (radiální rozostření) pro vytváření dynamického efektu zachyceného pohybu nebo „Retro“ dávající záběru nádech staré fotografie.

Populární funkce „Paint“ (barva) byla vylepšena a její rozšířená paleta má nyní 30 razítek pro úpravu snímků na displeji. Nová funkce „Resize“ (změna velikosti) optimalizuje obrazové soubory pro výstup na HD TV, posílání e-mailem nebo nahrávání na webové stránky.

Cyber-shot H3

H3, prozatím nejmenším z řady Cyber-shot, je vybaven objektivem Carl Zeiss s 10x zoomem (ekvivalent 38-380 mm; F3.5-4.4) a nabízírozlišení 8,1 efektivních megapixelů . Při hmotnosti 246 gramů (bez baterie a paměťové karty) má rozměry 106,0 mm x 68,5 mm x 47,5 mm.



I tento model je vybaven detekcí obličeje, technologií Double Anti-Blur a optimalizací dynamického rozsahu. Tato technologie - Dynamic Range Optimiser (DRO) - analyzuje každý snímek a snaží se upravit hodnoty expozice a kontrastu tak, aby výsledné snímky byly vyvážené a vypadaly co nejpřirozeněji.

Cyber-shot H3 nabídne i nový režim Advanced Sports Shooting Mode v kombinaci s krátkým časem 1/2000s a prediktivním autofokusem pro zachycení jasných a ostrých snímků rychle se pohybujících objektů.

Kompaktní digitální fotoaparáty Sony Cyber-Shot T200 a T70 budou v Evropě v prodeji od začátku září 2007. Rovněž tak model H3.

Základní technické parametry

Sony Cyber-shot DSC-T200

  • 8,1 efektivních megapixelů, procesor BIONZ
  • Funkce Smile Shutter
  • Funkce Face Detection a autofokus „Touch-it“
  • Širokoúhlý (16:9) dotykový LCD displej 3,5“
  • „Photo TV HD“: zobrazení v rozlišení Full HD na nových televizorech BRAVIA
  • Dvojitá ochrana proti rozmazání snímku: stabilizátor Super SteadyShot a vysoká citlivost ISO 3200
  • 5x optický zoom

Sony Cyber-shot DSC-H3
  • 10x optický zoom
  • 8,1 megapixelů
  • Výstup Photo TV HD
  • Technologie detekce obličeje (Face Detection)
  • Rozměry (ŠxVxH): 106,0 mm x 68,5 mm x 47,5 mm
  • Hmotnost: 246 g (bez baterie a paměťové karty)

- - Tomáš Jirásko