Hlavní navigace

Přístupový bod, switch a router pro bezdrátové sítě

25. 6. 2007

Sdílet

Linksys představil WRT350N - přístupový bod, switch a router pro bezdrátové sítě standardu IEEE 802.11n/g/b.

Linksys představil WRT350N - přístupový bod, switch a router pro bezdrátové sítě standardu IEEE 802.11n/g/b.

WRT350N podporuje rychlost až 300 megabitů za sekundu, přičemž automaticky reguluje rychlost v závislosti na síle signálu. To je umožněno technologií MIMO, která dokáže využívat více antén pro vysílání a přijímání dat. Tato technologie navíc umožňuje až čtyřnásobné zvětšení dosahu a až 12x rychlejší přenosy ve srovnání s 802.11g. Dokáže totiž zpracovat i signál odražený od překážek. Pro zajištění MIMO má tento výrobek hned tři externí antény.

Funkcí navíc je tzv. Storage Link, jehož obdobu je možné najít i na produktech jiných výrobců. Jde o možnost připojení externího USB flash disku přímo k tomuto WiF routeru. WRT350N je určen pro připojení k Ethernet sítím přes konektor RJ-45. Má jeden RJ-45 port WAN pro připojení např. ADSL nebo kabelového modemu. Zařízení také funguje jako čtyřportový gigabitový Ethernet switch.

Datové přenosy jsou šifrovány 64, nebo 128-bitovým WEP kódem; dále má podporu pro WPA/WPA2 šifrování. Lze nastavovat možnost přístupu podle MAC adres, zabudován je i DHCP server. Zařízení má integrovaný SPI firewall s podporou VPN a další, nastavení se provádí přes webové rozhraní. Současná cena bez DPH například u Czech Computers činí 4 711 Kč.