Hlavní navigace

Přizpůsobte si svůj počítač doslova k obrazu svému - 5.díl

19. 1. 2019

Sdílet

 Autor: PCWorld.com
Počítač vůbec nemusí být jen bezduchým nástrojem – můžete jej pojmout i jako doplněk sama sebe!

Předcházející díl

 

Už jste někdy přemýšleli, co váš dům či byt dělá právě vaším domovem? Proč se v něm cítíte doslova jako doma? Je to nábytkem? Nebo snad obrazy, sochami či jinými uměleckými díly? Anebo třeba suvenýry či památky vystavené na poličkách? Věřte nebo ne, i svůj počítač si můžete vyladit tak, aby vypadal přesně tak, jak chcete právě vy. Aby bylo na první pohled poznat, že je váš. A jestliže se právě seznamujete s operačním systémem Windows 10, pak vám ukážeme, jak si svůj počítač přizpůsobit tak, aby vypadal přesně podle vašich představ.

Uspořádejte si nabídku Start a Hlavní panel

V operačním systému Windows můžete provádět celou řadu operací různými způsoby – konkrétně třeba spouštění aplikací. Nabídka Start je ve Windows 10 slepencem seznamu programů známého z Windows 7 a dlaždicového rozhraní z operačního systému Windows 8. V její blízkosti se nachází panel pro vyhledávání, pomocí něhož spustíte aplikaci tak, že do něj napíšete její název. A hned vedle něj pak je Hlavní panel, k němuž můžete připnout nejčastěji používané aplikace.

Nabídka Start je skutečným domovem všech aplikací nainstalovaných v počítači.

Uspořádání a třídění aplikací je otázkou vašich preferencí. Pro začátek v každém případě můžete zvážit naše následující návrhy, které vám pomohou alespoň do začátku:

  • Pokud upřednostňujete používání seznamu aplikací, pak se přesuňte do nabídky Nastavení > Přizpůsobení > Start (Settings > Personalization > Start), kde povolte možnost Zobrazovat nejpoužívanější aplikace (Show most used apps). Díky tomu se budou v horní části nabídky Start zobrazovat nejpoužívanější aplikace v seznamu, takže se při hledání aplikace nebudete muset prodírat seznamem všech aplikací.

Pokud v možnostech nastavení nabídky Start povolíte příslušnou možnost, pak operační systém Windows bude v její horní části zobrazovat nejpoužívanější aplikace.

 

Pokračování

 

Byl pro vás článek přínosný?