Hlavní navigace

Přizpůsobte si zdarma Windows 8 k obrazu svému – 7. díl

9. 12. 2012

Sdílet

 Autor: PCWorld.com
V dnešním závěrečném dílu si znovu potvrdíme, že i u přizpůsobování operačního systému Windows 8 platí, že zdaleka vše není ideální. Řada nástrojů sice mnoho slibuje, ale bohužel často zůstává právě jen u slibů.

Ostatně jako všechno i systém Windows 8 má své klady, pro který na něj nedá řada uživatelů dopustit, ale i zápory, pro něž by jej uživatelé nejraději zatratili. V tomto seriálu vám přinášíme skvělé aplikace, které vám umožní přizpůsobit si tento operační systém přesně podle svých představ a navíc úplně zdarma!

 

1. díl – Přizpůsobte si zdarma Windows 8 k obrazu svému – úvod

2. díl – OS X Skin Pack

3. díl – OS X Skin Pack – DeskDrive, závěrečné hodnocení, program Windows 8 Manager

4. díl – Windows 8 Manager – další funkce, závěrečné hodnocení

5. díl – Classic Shell

6. díl – Classic Shell – pokročilé funkce

 

Experimentátoři, pozor!

V tomto seriálu jsme vám představili tři vynikající nástroje, které jsme osobně testovali právě pro účely tohoto návodu pro úpravu Windows 8. Nicméně docela jistě byste našli spoustu dalších možností, jak Windows 8 konfigurovat – možná by stačilo jen trochu vyhledávání v Googlu. Ovšem fakt, že takové další aplikace existují, ale v žádném případě neznamená, že dělají vskutku to, co dělat mají a bezchybně. I vzhledem k tomu, jak jsou Windows 8 nová, existuje spousta aplikací, které byly vytvořeny pro již zastaralé verze tohoto operačního systému, jako byla třeba Windows 8 Consumer Preview.

Tak například aplikace My WCP Start Screen Customizer, která se tváří jako nástroj pro velmi jednoduchou změnu barvy nebo obrázku v obrazovce Start operačního systému Windows 8 v cokoliv, kupříkladu skončila sloučením každé jednotlivé dlaždice rozhraní Metro do jedné obrovské řady. A co bylo ještě horší: obrazovku Start na mém počítači doslova zlikvidovala tak, že nebylo možné spustit žádnou aplikaci.

Jinými slovy vám chceme sdělit, abyste neinstalovali kupu aplikací pro ladění operačního systému jen proto, že jste je právě našli. Určitě se vyplatí provést nejprve drobný průzkum, popřípadě nainstalovat Windows 8 na virtuální počítač (pokud samozřejmě nějak vyřešíte problematiku s vyžadováním licenčního klíče) a všechny aplikace nejprve otestujte. Na svém počítači je použijte až po úspěšném otestování. Pokud se něco při testování na virtuálním počítači nepovede, uvidíte, jak budete rádi, že se jedná jen o testovací prostředí!

Byl pro vás článek přínosný?