Hlavní navigace

Prodej elektronických licencí svých bezpečnostních řešení Norton zahájil v Česku Symantec

3. 8. 2011

Sdílet

Kromě klasických krabic lze bezpečnostní produkty Norton 360 a Norton Internet Security nově zakoupit i formou elektronické licence přímo od týmu Norton nebo od jednotlivých autorizovaných distributorů.

Ke stažení softwaru potom stačí pouze aktivační kód, takže zákazníci mohou používat zakoupený produkt téměř okamžitě a prodejcům odpadnou náklady spojené s dopravou a skladováním. Česká republika je první zemí v Evropě, kde začal prodej elektronických licencí.

„Elektronické licence umožňují zabezpečit počítač, identitu a citlivé informace během pár minut. Samozřejmě jsou v prodeji nadále i klasické krabice, takže prodejcům pouze rozšiřujeme možnosti prodeje,“ říká Patrick Müller, Consumer Sales Account Manager ve firmě Symantec.

V minulém roce společnost Symantec detekovala 286 milionů odlišných hrozeb, což je v průměru 9 nových hrozeb každou sekundu, které jsou zaměřené na spotřebitele, firemní i vládní počítače. Vzhledem k dramatickému narůstu hrozeb potřebují uživatelé podle výrobce komplexní ochranu identity, počítače a důležitých souborů, když jsou on-line a vyhledávají, nakupují, věnují se bankovnictví nebo si povídají s přáteli na sociálních sítích.