Hlavní navigace

Prodejnost GTAIV přídavku The Lost and Damned

9. 3. 2009

Sdílet

Expanze už dosáhla na milion uživateli stáhnutých kopií a Rockstar očekává, že do podzimu to bude ještě další milion. Analytik Michael Pachter pak předpovídá další přídavek dorazivší koncem roku.

Rockstar v těchto dnech uvedl, že exkluzivního X360 rozšíření pro hru GTA IV - The Lost and Damned, se doposud udalo na milion kopií. Resp. došlo k milionu stáhnutí, neboť distribuce téhle expanze probíhá skrze online službu Xbox Live. Současně společnost očekává, že do letošního podzimu by tohle číslo mohlo narůst na 2 miliony kopií.

Mimochodem, koncem roku (patrně v listopadu) očekává známý analytik Michael Pachter příchod druhého exkluzivního rozšíření a v roce 2010 spatřil tento, ve své křišťálové kouli, uvedení zbrusu nového GTA dílu na trh. S ještě výraznějším ziskem, než tomu bylo a je u současného Grand Theft Auto IV. Ve své predikci poukazuje Pachter na skutečnost, že v roce 2010 bude na trhu v USA a Evropě na 60 milionů konzolí, z čehož si téměř třetina majitelů nové GTA jistojistě pořídí.

Pro připomenutí, hry GTA IV, vydané vloni v dubnu, se rozebralo na 12 milionů kopií při konzolové základně (v tom čase) 30 milionů v domácnostech se nacházejících X360 a PS3. Což dělá poměr 40%. Z toho se Pachter domnívá, že nové GTA by mělo vygenerovat 15-18 milionů prodaných ks a vydavatelům z Take 2 pak o 50% vyšší profit!

CS24

Zdroj: GamesIndustry.biz