Hlavní navigace

Prodlužte si ve Windows 10 dobu zobrazování oznámení

16. 6. 2016

Sdílet

 Autor: PCWorld.com
Zobrazují se vám oznámení ve Windows 10 příliš krátce? Pojďte se podívat na to, jak toto zobrazování zpomalit.

Jednou z nejhezčích funkcí, kterou Microsoft přidal do Windows 10, je zcela nová podoba Centra akcí a nový systém zobrazování oznámení. Namísto zobrazování kvanta ikonek zobrazujících se v Hlavním panelu se nyní oznámení zobrazují v postranním panelu, který se objevuje podél pravé části pracovní plochy. Některým uživatelům se však může zdát, že tato oznámení přicházejí příliš rychle a zobrazují se po velmi krátkou dobu.

Standardně má Microsoft ve Windows 10 nastaveno, že se má oznámení objevit a zůstat viditelné po dobu pěti sekund, přičemž poté zmizí do Centra akcí. Pro většinu uživatelů je to dostatečná doba, nicméně pokud potřebujete, aby se oznámení zobrazovala o něco déle, není problém.

Nastavení doby zobrazování oznámení ve Windows 10

Ve skutečnosti můžete ve Windows 10 nastavit, aby se oznámení zobrazovala klidně o dvě sekundy déle, nebo třeba aby byla vidět po celých pět minut. Chcete-li tedy změnit dobu zobrazování oznámení, pak klepněte na tlačítko Start, z nabídky Start vyberte položku Nastavení, čímž otevřete stejnojmenné okno. V tomto okně se následně přesuňte do nabídky Usnadnění přístupu > Další možnosti.

V sekci Vizuální možnosti najdete jako třetí shora možnost Zobrazit oznámení po dobu. Rozbalte rozevírací nabídku nacházející se pod tímto popiskem a vyberte si libovolnou možnost z oněch šesti – tu, která vám nejvíce vyhovuje. Jen si uvědomte, že se jedná o dobu, kterou stráví na pracovní ploše každé jednotlivé oznámení. Konkrétně to znamená, že když vyberete například hodnotu 15 sekund, bude se každé oznámení zobrazovat na pracovní ploše oněch zmiňovaných 15 sekund. Podobně pokud vyberete hodnotu 30 sekund, bude na pracovní ploše každé oznámení zobrazeno po dobu půl minuty apod.

V každém případě platí, že pokud chcete, aby se oznámení zobrazovala déle ať již kvůli nějakému vašemu tělesnému znevýhodnění, nebo jen proto, že se vám to líbí, máte možnost volit celou řadu parametrů, které svou pestrostí uspokojí doslova každého.

Jen ještě jednu věc bychom vám chtěli doporučit: nenastavujte dobu zobrazování oznámení na příliš dlouhou dobu, používáte-li program pro práci s elektronickou poštou, například Outlook 2016 nebo aplikaci Pošta, která je standardní součástí operačního systému Windows 10. Pokud totiž dostáváte každý den spoustu e-mailových zpráv, pak by vám mohly upozornění na příchozí poštu udělat z pracovní plochy doslova peklo v přímém přenosu.

Byl pro vás článek přínosný?