Hlavní navigace

Progress kupuje ShareFile

Sdílet

 Autor: Fotolia © kritchanut
Progress v rámci své celkové růstové strategie rozšiřuje své enterprise portfolio o SaaS řešení využívající umělou inteligenci, které je zaměřené na správu dokumentů.

Progress, důvěryhodný poskytovatel infrastrukturního softwaru s podporou umělé inteligence, uzavřel finální dohodu o akvizici ShareFile, obchodní jednotky společnosti Cloud Software Group. ShareFile poskytuje služby na bázi SaaS využívající AI, které jsou zaměřené na ukládání, sdílení a správu dokumentů se specializací na průmyslové segmenty (obchodní, odborné a finanční služby, zdravotnictví a stavebnictví).

„Firmy dnes potřebují zvýšit svou efektivitu při zajišťování zákaznických potřeb a zároveň musí neustále zlepšovat své procesy s cílem zvýšit efektivitu, bezpečnost a dodržování předpisů,“ uvedl Yogesh Gupta, generální ředitel společnosti Progress. „ShareFile strategicky zapadá do portfolia Digital Experience společnosti Progress, neboť umožňuje efektivnější spolupráci s klienty a týmy, a zároveň zjednodušuje bezpečné sdílení dokumentů a dalšího obsahu. Pro zákazníky ShareFile bude přínosem naše silná orientace na zákazníka, rozsáhlé produktové portfolio a odborné znalosti, stejně jako naše bezkonkurenční výsledky v oblasti spokojenosti zákazníků.“

Produkty společnosti Progress pomáhají firmám vyvíjet, nasazovat a spravovat spolehlivé aplikace a uživatelské zkušenosti postavené na umělé inteligenci. Po uzavření této transakce rozšíří ShareFile tyto schopnosti o nativní SaaS AI řešení se zaměřením na správu dokumentů, klientský portál, zabezpečenou synchronizaci a sdílení souborů nebo e-podpis.

„ShareFile se může pochlubit dlouhou historií úspěchů v oblasti bezpečné obsahové spolupráce a interakce s klienty. S touto transakcí bude jako součást společnosti Progress schopen pokračovat v těchto úspěších i v budoucnu,“ uvedl Thomas Krause, generální ředitel společnosti Cloud Software Group. „Pevně věříme, že zákazníci ShareFile budou profitovat z angažovanosti společnosti Progress, z jejího rozsáhlého portfolia produktů, odborných znalostí a z široké komunity uživatelů."

Plánovaná akvizice společnosti ShareFile je dalším příkladem pokračující realizace celkové růstové strategie společnosti. Progress nadále udržuje finanční disciplínu a zároveň usiluje o akvizice silných společností s takovými produkty, které doplňují jeho stávající softwarové portfolio, zahrnují silnou zákaznickou základnu s vysokou mírou retence a stabilními pravidelnými příjmy a jsou v souladu s jeho firemní kulturou. Očekává se, že společnosti Progress přinese ShareFile více než 240 milionů dolarů ročně a více než 86 000 zákazníků.

CS24

Podrobnosti o transakci

S ohledem na splnění podmínek v konečné dohodě se očekává, že společnost Progress získá ShareFile za 875 milionů dolarů, které budou uhrazeny kombinací hotovosti a stávajícího revolvingového úvěrového rámce společnosti Progress. Očekává se, že akvizice bude uzavřena během fiskálního roku společnosti Progress, který končí 30. listopadu 2024, a to po schválení regulačními orgány a splnění dalších obvyklých podmínek pro uzavření transakce podle konečné dohody.

Společnost Progress uspořádala v pondělí 9. září 2024 v 8:00 SEČ konferenční hovor, kde účastníky seznámila s podrobnostmi akvizice. Záznam konferenčního hovoru a související materiály jsou k dispozici na webových stránkách Progress Investor Relations.