Hlavní navigace

Progress představil nové vývojové nástroje umožňující integrovat generativní AI do jakékoli aplikace

13. 6. 2024

Sdílet

 Autor: Computerworld.cz s využitím Dall-E
Progress, důvěryhodný poskytovatel infrastrukturního softwaru, představil nejnovější verze knihoven a nástrojů pro vývoj aplikací v prostředí .NET a JavaScriptu – Progress Telerik a Progress Kendo UI. Novinky přináší umělou inteligenci do rozhraní aplikací, vyšší produktivitu při vývoji, funkce pro přístupnost a řadu nových komponent uživatelského rozhraní, včetně komponenty Blazor Spreadsheet.

„Naše pokroky v integraci generativní umělé inteligence poskytují vývojářům špičkové nástroje pro tvorbu inovativních aplikací, které jim umožňují udržet krok v dynamickém technologickém prostředí,“ uvedl Petr Špringl, Senior Director, SW Engineering ve společnosti Progress. „Nejnovější verze knihoven Telerik a Kendo UI díky využití AI zajišťují rychlejší a efektivnější vývoj, přičemž zachovávají vysoké standardy inkluzivity a uživatelského komfortu.“

Co je nového ve verzi Q2 2024:

Komponenty UI pro integraci generativní AI

V rámci všech knihoven Telerik a Kendo UI je k dispozici nová komponenta AI Prompt, která usnadňuje vytváření kvalitního obsahu, zpráv a dokumentů. Zároveň umožňuje rychlý přístup k informacím v rámci vyhledávání v uživatelském rozhraní. Pro vývojáře je zde připravena řada ukázkových příkladů integrace AI v knihovnách Telerik a Kendo UI pro komponenty jako TextBox a Spreadsheet.

Rychlejší proces Design-to-Production

Nová verze vylepšuje proces spolupráce mezi UI designéry a vývojáři díky vylepšeným sadám Figma UI Kits, novým motivům barevných schémat a detailní dokumentaci k návrhovým systémům. Vývojáři díky nově zavedenému sjednocení vykreslování napříč různými webovými frameworky JavaScript a .NET dokáží snadněji zajistit větší konzistenci i plnění standardizačních kritérií pro jednotlivé aplikace. K dispozici mají více než 600 různých motivů pro jednotlivé komponenty a také inteligentní editor kódu CSS v cloudové aplikaci Progress ThemeBuilder.

ICTS24

Vylepšená přístupnost 

Nedávný průzkum společnosti Progress ukázal, že 76 % vývojářů považuje vývoj aplikací zaměřených na člověka za mnohem důležitější než před dvěma lety. Knihovny Telerik a Kendo UI jsou v souladu se standardy zaměřenými na vývoj přístupných aplikací (Section 508, WCAG 2.2 a WAI Aria) a pomáhají vývojářům v jejich úsilí řešit specifické potřeby uživatelů.

Více informací k nové verzi Q2 2024 naleznete zde.