Hlavní navigace

Prohlídka Windows 8 Consumer Preview - 2.díl

18. 3. 2012

Sdílet

 Autor: http://technet.microsoft.com
Operační systém Windows 8 urazil od loňského vydání Developer Preview značný kus cesty. Podívejte se, co od něj můžete očekávat.

1. díl článku: Prohlídka Windows 8 Consumer Preview - 1. díl

Multitasking

U aplikací spuštěných v režimu přes celou obrazovku zjistíte, že množství místa, které takto zaberou, je skutečně docela velké, a tak se možná podivíte, jakým způsobem naleznete vše ostatní, s čím budete chtít pracovat. Táhněte prstem dovnitř a ven (popřípadě přesuňte ukazatel myši do levého horního rohu). Tím způsobíte zobrazení panelu s většinou aplikací, které jste dosud používali nejčastěji. Pokud chcete nějakou aplikaci zavřít, pak ji jednoduše vytáhněte ze seznamu a přetáhněte ke spodnímu okraji obrazovky.

Windows 8

Semantic Zoom

Nová funkce Semantic Zoom vám umožní miniaturizovat obrazovku Start tak, aby se vešla do jedné minimalistické podoby. Tuto funkci zavoláte stiskem klávesy Ctrl a otočením kolečkem myši (nebo stažením prstů na dotykové obrazovce). Díky této funkci získáte pohled na své aplikace takřka z ptačí perspektivy. Jednotlivé skupiny pak můžete vybírat, přesouvat či pojmenovávat.

Windows 8

Toast Notifications (upozorňování)

Funkce Toast Notifications (upozorňování) vás bude informovat o aktualizaci vašich aplikací. Tato upozornění se zobrazují v pravém horním rohu obrazovky. Když na upozornění klepnete, dostanete se přímo do příslušné aplikace. Upozornění však můžete i ignorovat, protože automaticky za několik sekund zmizí.

Windows 8

TV Marketplace

Jedná se o aplikaci pro práci s videem, která je velmi podobná aplikaci v Xbox 360. Umožní vám nakupovat a sledovat nové díly svých oblíbených televizních pořadů a filmů.

Windows 8

Photo Library

Tato aplikace pro práci s fotografiemi do sebe integruje známé služby pro sdílení fotografií, jako je Facebook či Flickr, včetně služby pro sdílení souborů, jako je SkyDrive, a samozřejmě zde naleznete i fotogalerii pro snímky uložené ve vašem zařízení. Není ani nijak složité mezi nimi přepínat, popřípadě vyhledávat určitý snímek, který vás v danou chvíli zajímá.

Windows 8

Finance

Aplikace Finance využívá pro vyhledávání dat a zpráv z oblasti financí službu Bing od Microsoftu. Vyhledávají se přitom ty informace, které chcete sledovat.

Windows 8

CS24

Přenos souborů

Jednou z nejzajímavějších, i když málo zmiňovaných funkcí operačního systému Windows 8, je dialogové okno pro přesun souborů. Toto dialogové okno bylo zcela přepracováno a nyní ukazuje přenosovou rychlost a pravděpodobnou dobu dokončení operace, přičemž zároveň poskytuje vynikající služby týkající se práce s duplicitními soubory

Windows 8