Hlavní navigace

Project Gotham Racing 4

1. 12. 2008

Sdílet

Paráda pro milovníky rychlých kol – čtyř nebo dvou. Arkádové silniční závody se na konzolách těší velké ...


Paráda pro milovníky rychlých kol – čtyř nebo dvou.

Arkádové silniční závody se na konzolách těší velké přízni. Nový díl oblíbené série Project Gotham Racing nabízí celou řadu režimů, z nichž je určitě nejzajímavější závodnická kariéra – v té vás čeká celá řada tratí a postupné vylepšování vozového parku. Při volbě lehčí obtížnosti se dá tento herní mód dokončit do dvaceti hodin. Tak jako tak si ale můžete zábavu znatelně natáhnout odemykáním různých dalších aut, tratí nebo třeba herních režimů. Stejně jako v předchozím díle, i zde si nové funkce kupujete za tzv. „kudos“ body, které lze získávat nejen dobrým umístěním v závodech, ale třeba i různými triky na trati, jako je třeba smykování v zatáčkách. Samotná jízdní fyzika je solidní, a dá se říci, že nebýt výše zmíněného „kudos“ systému, tíhla by hra tak trochu k simulaci. Čtvrtý díl přináší několik zásadních novinek. Tak předně motocykly. Kromě super bouráků totiž můžete osedlat i pekelné stroje na dvou kolech, včetně takových mazlů, jako je třeba BMW K1200R nebo MV Augusta. Trochu smutné ovšem je, že na většině tratí jsou motocykly zvýhodněny a v určité fázi tak nejspíš budete na auta trochu zapomínat. Další velkou novinkou je propracovaný model počasí. Déšť, mlha či náledí nejsou ve hře jen tak pro parádu, ale mají přímý vliv na samotnou jízdu. Technické zpracování je vůbec vesměs parádní, snad až na trochu přehnané odlesky na autech. Samozřejmostí je možnost blbnutí v on-line režimu, kde si můžete s ostatními zajezdit v různých typech závodů, nebo třeba koukat na replaye jízd jiných hráčů. Project Gotham Racing 4 je důstojným nástupcem minulého dílu a výbornou závodní hrou.



Závody: 8,4
Výrobce: Bizarre Creations
Vydavatel: Microsoft Games
Distributor v ČR: Microsoft ČR
Lokalizace: titulky
Cena: 1 999?Kč
Multiplayer: ano
www.bizarrecreations.com/games/pgr4

Další tipy

Veselo bylo v uplynulých měsících na herním trhu! A projevilo se to pochopitelně i na poli next-gen konzol, které byly kromě zajímavých her podrobněji rozebraných v okolních recenzích obohaceny i o celou řadu dalších titulů.

Conan

Next-gen mlátička ve stylu God of War již poněkolikáté přináší na herní konzoly barbarského hrdinu Conana, jehož duchovním otcem je známý spisovatel R. E. Howard. Hlavní hrdina bude nepřátele kosit různými zbraněmi a použije rozmanité údery i smrtonosná komba.
Vydavatel: THQ
Distributor v ČR: CD Projekt
Cena: 1 899?Kč
Platformy: PlayStation 3, Xbox 360
www.conanthevideogame.com

Spider-Man: Friend or Foe

Oblíbený pavoučí super-hrdina Spider-Man se vrací s další hrou, která se tentokrát pokouší o nový pohled na jeho život. Za záchranou města se můžete pustit i s dalšími spolubojovníky z řad pokořených padouchů.

Vydavatel: Beenox Studios
Distributor v ČR: Activision
Cena: 799–1 599?Kč
Platformy: PC, Xbox 360, PS 2, Wii, PSP, DS 3, PC, Xbox 360, PSP
spiderman-friend-or-foe.com

The Simpsons Game

Akční hra na motivy oblí­beného kresleného seriálu přináší dobrodružství ve virtuálním Springfieldu. Humorně laděná arkáda umožní hrát za Homera, Marge, Barta i Lízu a vy­­užívat speciálních schopností hrdinů.

Vydavatel: Electronic Arts
Distributor v ČR: Electronic Arts ČR
Cena: 1 199–1 999?Kč
Platformy: PS 2, PS 3, Xbox 360, Wii, DS, PSP
www.ea.com/simpsons

Thrillville: Off the Rails

Hráč se vžije do role ředitele zábavního parku, kde se stará hlavně o výběr a stavění atrakcí. Musí sledovat i ekonomické ukazatele a snažit se o co nejplynulejší chod celého parku.

Vydavatel: LucasArts, Activision
Distributor v ČR: Conquest/CD Projekt
Cena: 1 499–1 999?Kč
Platformy: DS, Wii, PC, PlayStation 2, Xbox 360
www.lucasarts.com/games/
/thrillvilleofftherails

Virtua Fighter 5

Slavná série bojových her pokračuje pátým dílem a nabízí sedmnáct bojovníků a bojovnic, ovládajících všemožné smrtící styly. Kromě široké škály úderů, chvatů i komb se hráči mohou vyřádit i s různými kostýmy a doplňky.

Vydavatel: Sega
Distributor v ČR: CD Projekt
Cena: 1 999?Kč
Platformy: Xbox 360
www.sega-europe.com/virtuafighter5

Byl pro vás článek přínosný?