Hlavní navigace

Propuštění v Dellu potvrzeno

5. 6. 2007

Sdílet

Dell se chystá propustit 10% ze svých 88 100 zaměstnanců. Zároveň společnost oznámila celkový zisk ve výši 759 miliónů dolarů za třetí čtvrtletí 2006. To při ohromující výši tržeb 14,6 miliardy dolarů.

Propouštění bude rozložené do dvanácti měsíců a bude se týkat všech oblastí a pracovních pozic. A to navzdory tomu, že hospodářské výsledky společnosti byly nakonec lepší, než očekávaly akciové trhy.


Kromě propouštění společnost bojuje s interními účetními nesrovnalostmi, možná dokonce s podvodem. Ve čtvrtém kvartálu 2006 vydala na prošetření případu a kontrolu účetních výkazů 46 miliónů dolarů. Podnět k vyšetřování dala Americká komise pro cenné papíry a burzovní trhy (US Securities and Exchange Commission - SEC).

Rozhodnutí o propouštění je nejnovějším krokem generálního ředitele Mechaela Della poté, co se na žádost akcionářů (a mezi ně patří i on sám) vrátil v lednu letošního roku do vedení společnosti. Musí čelit vyšetřování SEC, žalobě rozzlobených akcionářů nespokojených s ekonomickými výkony společnosti, klesajícími zisky a ztrátě tržního podílu na úkor HP.

Související článek: Dell chystá razantní změny – a bude propouštět?

- - Alexandr Radecký