Hlavní navigace

Propustnost IPS zajistí spolupráce s vícejádrovými procesory

21. 6. 2008

Sdílet

technologie Situational Visibility využitá v Check Point IPS-1 R65 zobrazuje všechny podnikové systémy a poskytuje detailní informace o útoku, včetně zdroje a typu útoku, jeho dopadech, doporučený zásah a aktuální útočný paket.

Check Point představil novou verzi svých řešení prevence před narušením. IPS-1 R65.1 představuje podle dodavatele vyšší stupeň vývoje v oblasti proaktivního a výkonného zabezpečení počítačových sítí. Check Point IPS-1 obsahuje zejména dokonalejší nástroje, které umožňují efektivnější správu a rapidně zkracují dobu odezvy. IPS-1 dosahuje vysoké propustnosti díky spolupráci s procesory Intel multi-core využívajících paralelních výpočtů. Nové IPS-1 je integrováno do architektury bezpečnostních řešení Check Point včetně rozhraní pro správu a instalace.

Efektivní správa IPS
Check Point IPS-1 využívá technologii Situational Visibility. Tato technologie dle výrobce v reálném čase izoluje útoky proti kritickým podnikovým aplikacím a pomocí přehledného grafického rozhraní okamžitě informuje správce. Situational Visibility zobrazuje všechny podnikové systémy a poskytuje detailní informace o útoku, včetně zdroje a typu útoku, jeho dopadech, doporučený zásah a aktuální útočný paket. Informace a forenzní nástroje dostupné v IPS-1 umožňují správcům rychleji rozpoznat, vyhodnotit a jednat v případě jakékoli podezřelé události v podnikové síti.

Další novinky IPS-1 R65.1:

Hybridní detekční jádro chrání sítě a aplikace před útoky díky využití kombinovaných detekčních a analytických metod
Indexace nebezpečnosti útoků umožňuje dosáhnout rozmístění, řízení a kalibrace reakcí a bezpečnostní hrozby
Integrace se SecurePlatform zjednodušuje instalaci a administraci

Viz také:
Agenta pro ochranu koncových bodů nabízí i CheckPoint