Hlavní navigace

Prototypy mini-HDMI typu D

12. 5. 2009

Sdílet

 Autor:
Zdá se, že mini-HDMI se blýská na lepší časy. Společnosti častěji představují prototypy malých HDMI konektorů založených na nejnovějším standardu revize D.

Specifikace mini-HDMI konektorů už je nějakou dobu na světě a v tomto ohledu tedy nejsou novinkou, nicméně stále je spíše výjimečné vidět přístroje s tímto malým HD konektorem. V poslední době se však stále více společností pouští do výroby prototypů mini-HDMI konektorů založených na nejnovější revizi D.

Menší HDMI konektor by měl v budoucnu najít využití nejprve hlavně s mobilních telefonech, multimediálních přehrávačích, navigacích a podobně, později by snad mohl najít využití i ve větších přístrojích jako jsou televize a Blu-ray přehrávače.

Mini-HDMI konektory typu D, jako je například ten na obrázku od firmy Molex, mají poloviční velikost proti klasickému HDMI, tedy přibližně jako micro-USB, nicméně používají stejný počet pinů jako HDMI - 19. Revize D přináší menší velikost mini-HDMI než ve starším typu C, přitom výdrž by měla být totožná, tedy 5000 vložení a vyjmutí konektoru. I když to je evidentně teoretická konstrukce, protože kdo by rejdil s konektorem sem a tam? Spíše se zlomí, než ošoupe k rozložení.

Zatím nejsou zprávy, kdy konkrétně by se první přístroj s mini-HDMI revize D měly objevit na trhu, nicméně předpokládá se druhá polovina roku.

Další informace zde.

 

CS24

mini-HDMI

mini-HDMI