Hlavní navigace

Průzkum: Uživatelé iPhonu chtějí novou 32GB verzi

11. 5. 2009

Sdílet

Průzkum mezi uživateli smartphonů od Applu ukázal, že nejvíce žádaná by byla nová verze s 32GB úložným prostorem a lepším digitálním fotoaparátem.

K preferovaným vlastnostem iPhonu se vyjádřilo více než 2000 uživatelů, kteří hlasovali na americkém Macworldu, jakou funkci by u nové verze iPhonu ocenili nejvíce. Očekává se, že ta by se mohla na trhu objevit již příští měsíc.

Průzkum konkrétně ukázal, že 32GB úložný prostor by zvolilo jako hlavní vylepšení nového iPhonu 22,5 % hlasujících, dalších 20,6 % by dalo přednost 3,2mepixelovému fotoaparátu a 19 % by chtělo rychlejší procesor. Hlasovalo se ale i o dalších funkcích, jako například o kameře na přední straně, která by mohla snímat obličej (pro ni se vyjádřilo 13 %), rychlé Wi-Fi 802.11n (8,5 %), zabudovaný přijímač FM rádia (6,9 %), magnetometr, sloužící pro měření magnetického pole země (3,3 %) nebo rozhraní pro kontrolu pohybu (2,8 %).

O možných nových vlastnostech další generace iPhonu se nyní diskutuje na Macworldu a i pokud zmíněné funkce nebude obsahovat model, který se má objevit v červnu, může být tento průzkum podnětem pro společnost Apple ohledně dalšího vývoje.

Podle informací z minulého měsíce by nový chystaný model iPhone kromě softwaru ve verzi 3.0 měl skutečně disponovat 32 GB paměti a lepším digitálním fotoaparátem, ale ohledně dalších věcí panuje nejistota. Bude se navíc prodávat ve dvou verzích, určených pro různé trhy. Více informací najdete v článku iPhone: Apple chystá dva zbrusu nové modely!