Hlavní navigace

První antivirus pro Windows 7

27. 1. 2009

Sdílet

Společnost PCS, oficiální distributor Kaspersky Lab pro ČR a SR, oznamuje vydání technického prototypu Kaspersky Anti-Virus pro systém Windows 7. Tento prototyp je mj. založen i na novém antivirovém enginu.

Nový technický prototyp je navržen pro zabezpečení počítačů se systémem Microsoft Windows 7.

„Vydání nové verze systému Windows je velkou událostí pro celou IT komunitu, proto Kaspersky Lab připravil tuto nabídku,“ uvedl Aleš Pikora, ředitel divize DataGuard společnosti PCS. „Podporu nových operačních systémů Microsoftu pokládal Kaspersky Lab vždy za svoji prioritu. Například Kaspersky Anti-Virus pro Windows Vista uvedl současně s oficiálním uvolněním tohoto operačního systému. V okamžiku vydání systému Windows Server 2008 byl Kaspersky Anti-Virus jediným produktem na trhu, který byl certifikován přímo společností Microsoft. “


Prototyp společnosti Kaspersky Lab zahrnuje nejen antivirovou komponentu rozpoznávající škodlivý software na základě známých vzorků malwaru, ale také heuristickou analýzu, jež umožňuje odhalit a zablokovat dosud neznámé nebezpečné programy na základě jejich podezřelého chování. Produkt obsahuje také firewall a antispamový filtr.

Jádrem prototypu je nový antivirový engine, který podle dodavatele lépe pracuje s objekty a optimalizuje využití systémových zdrojů, a tím zrychluje kontrolu (skenování) systému. Vyšší rychlost má být zvlášť patrná u systémů s dvou či čtyřjádrovými procesory. Nově uvedený prototyp je plně kompatibilní s 32 i 64bitovými verzemi operačního systému Windows 7.

„Již jsme obdrželi velké množství žádostí od firem, které plánují přechod na Windows 7 a už nyní testují jejich efektivitu a kompatibilitu operačního systému s dalším používaným softwarem. Usoudili jsme, že je naší povinností poskytnout těmto firmám spolehlivé zabezpečení nabízející ochranu na úrovni, kterou vyžadují systémy IT provozované v podnikovém prostředí. Proto jsme prototyp našeho řešení pro systém Windows 7 vyvinuli v rámci divize, která je odpovědná za vývoj produktů pro firemní zákazníky,“ uvedl Alexej Kalgin, ředitel produktového marketingu, divize Corporate Business, Kaspersky Lab.


Ve chvíli oficiálního uvedení finální verze Windows 7 na trh nabídne společnost Kaspersky Lab plné portfolio svých produktů pro firmy i domácí uživatele.

Kaspersky Anti-Virus pro operační systém Windows 7 lze stáhnout zde.

CS24