Hlavní navigace

První firmy z Microsoft Inovačního Centra se představí na Invexu 2008

25. 9. 2008

Sdílet

Svoji premiéru zde bude mít například úspěšný projekt navigační slepecké hole, kterou vymysleli studenti Vysokého učení technického v Brně v rámci soutěže Imagine Cup před dvěma lety.

CS24

Sedm firem z brněnského Microsoft Inovačního Centra se poprvé představí veřejnosti na veletrhu Invex 2008. V Brně tak bude mimo jiné uvedena navigační slepecká hůl, kterou vymysleli studenti Vysokého učení technického v Brně v rámci mezinárodní soutěže Imagine Cup před dvěma lety. Tohoto nápadu se poté ujala společnost webProgress, která ji v zázemí Microsoft Inovačního Centra rozvinula do podnikatelského záměru. Microsoft Inovační Centrum funguje v rámci Jihomoravského inovačního centra v Brně od února letošního roku a prezentace na Invexu tak ukazuje první výsledky tohoto společného firemního inkubátoru.


Firmy z Microsoft Inovačního Centra na Invexu 2008

COSECT seznámí návštěvníky se svými produkty pro datovou bezpečnost médií, počítačů a serverů. Tato společnost je autorem bezpečnostního řešení DisCryptor, které nabízí šifrování dat a obsahuje také bezpečnostní nástroje jako například datová skartovačka či bezpečnostní klíče.

INVEA-TECH představí praktické využití technologie FPGA (programovatelný hardware) pro oblast vysokorychlostních sítí. Firma vyvíjí a prodává zařízení, která jsou určena pro monitorování síťového provozu a zajištění bezpečnosti na síti.

LifeWeb Group vyvíjí a prodává internetové aplikace a aplikace pro mobilní telefony. Zájemci se budou moci seznámit s projektem emulátoru mobilních telefonů, umožňujícím spouštění mobilních aplikací a her v prostředí internetového prohlížeče.

OptimSys představí technologie, produkty a služby v oblasti počítačové telefonie, interaktivních hlasových aplikací (IVR) a hlasem ovládaných desktopových a embedded aplikací.

Quantasoft ukáže výsledky vývoje a výzkumu softwaru a hardwaru v oblasti IT, biometrie a autodiagnostiky. Firma představí softwarový balík komponentů pro snímání, zpracování a ukládání biometrických informací určených na identifikaci a verifikaci osob.

webProgress uvede svůj projekt navigační slepecké hole. Pokud vás tento projekt zajímá více, můžete se o něm dočíst například zde.



Westcom bude prezentovat publikační systém Webnode.com, který přináší alternativní způsob vytváření a editace webové prezentace pomocí internetového prohlížeče.

- - Jan Mazal