Hlavní navigace

První fotoaparát s vestavěným projektorem

4. 8. 2009

Sdílet

 Autor:
Nikon uvádí první fotoaparát na světě s vestavěným projektorem. Výrobce doufá, že model COOLPIX S1000pj způsobí převrat ve využívání kompaktních digitálních fotoaparátů.

Jistě jste si někdy chtěli prohlížet snímky nebo pouštět video během setkání s přáteli nebo si připomenout, co jste během dne zažili. Právě to vám nyní umožní projektor fotoaparátu COOLPIX S1000pj pouhým stisknutím tlačítku. Vestavěný projektor umožňuje snadnou projekci obrazu s úhlopříčkou o velikosti 13 až 101 cm. Dodávané dálkové ovládání umožňuje bezdrátově ovládat projektor a běžné funkce fotoaparátu. Součástí dodávky přístroje je rovněž jednoduchý projekční stojánek pro optimální projekci.

COOLPIX S1000pj vedle projektoru nabízí nabízí také snímky s vysokým rozlišením až 12,1 milionu pixelů a širokoúhlý 2,7“ LCD displej. Dále má udávanou citlivost až ISO 6400 a systém zpracování obrazu Nikon EXPEED, což by mělo přispět k tomu nejlepšímu obrazu, samozřejmě v rámci omezení kompaktů. To vše ve štíhlém matně stříbrném nebo černém těle s objektivem NIKKOR s 5x optickým zoomem.

COOLPIX S1000pj je vybaven režimem automatické volby motivových programů, který automaticky vybírá vhodný motivový program na základě detekovaného motivu a umožňuje pouhým stisknutím tlačítka pořídit vynikající snímky. Navíc je zde pět funkcí redukce rozmazání snímků a inteligentní portrétní systém pro pořízení snímků usmívajících se osob. Další funkce „Změkčení pleti“ sloužící k dosažení špičkového vzhledu snímků, je to retušovací technika umožňující pomocí „rozprašovače“ změkčit odstíny pleti fotografované osoby, a dosáhnout tak lepšího vzhledu. COOLPIX S1000pj také napomáhá ke snadnějšímu pořízení snímků aplikací funkce sledování obličeje a funkce redukce vibrací.

Cenu ani datum zahájení prodeje zatím Nikon nesdělil.

CS24

Nikon CoolPix S1000pj

Nikon CoolPix S1000pj